Pramoniniame rajone prie sostinės Dakos esančiame fabrike per sprogimą įgriuvo šešiaaukščio pastato sienos bei stogas. Tuo metu jame buvo dešimtys darbuotojų.

„Vaizdas siaubingas. Ugniagesiai gelbėtojai ieško žmonių. Sprogo gamyklos katilas, o tai paveikė ir kitus šalimais esančius pastatus“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Harunuris Rashidas.

Gamykla priklauso tekstilės įmonei „Multifabs“, daugiausiai drabužius siuvančiai europietiškiems prekių ženklams, kaip rašoma jų internetiniame tinklalapyje.

„Žuvo aštuoni žmonės ir dar maždaug 50 sužeisti; šeši žuvo įvykio vietoje, kiti – ligoninėje. Tarp nukentėjusiųjų yra ir praeivių, per sprogimą buvusių prie pastato“, – AFP sakė ugniagesių direktoriaus pavaduotojas Mohammadas Akhteruzzamanas.

Sprogimas buvo toks galingas, kad sunaikino „stogą ir kelias pastato sienas“.

Netoliese esančioje drabužių gamykloje dirbantis Ali Aminas pasakojo, kad sprogimas sudrebino visą rajoną apie 19 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku, kai jis buvo vakarinėse pamaldose mečetėje esančioje už maždaug 300 metrų nuo incidento vietos.

„Išbėgau ir pamačiau daug dūmų, sužeistų žmonių, iš karto paskambinau ugniagesiams“, – AFP sakė jis.

Pirmadienį pagrindinė gamyklos dalis buvo uždaryta, bet grupelė darbuotojų prižiūrėjo katilo remonto darbus, teigė gamyklos direktorius Mesba Faruqui.

Bangladeše veikia daugiau nei 4,5 tūkst. drabužių siuvyklų, kuriose dirba ketveri milijonai darbuotojų, daugiausiai moterų. Jų minimalus mėnesinis atlyginimas – apie 68 JAV doleriai (maždaug 60 eurų).

Daugelyje šalies tekstilės fabrikų darbo saugos sąlygos liūdnai pagarsėjusios kaip itin prastos. Daugumoje įmonių nėra netgi tokios elementarios įrangos kaip ventiliacijos ar oro aušinimo sistemos.

2013 metų balandį, per vieną didžiausių pramoninių nelaimių, sugriuvus devynių aukštų „Rana Plaza“ gamyklos pastatų kompleksui, žuvo daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių.