„Aš oficialiai prašau Britanijos prisiimti šią moralinę pareigą“, – Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as sakė radijui RTL prieš derybas su savo britų kolege Amber Rudd Londone.

„Ten, Kalė, yra keli šimtai nepilnamečių be suaugusiųjų, kurie turi giminių Britanijoje. Mes sudarinėjame tikslų jų sąrašą ir Britanija turi atlikti savo pareigą“, – kalbėjo jis.
Bernard'as Cazeneuve'as

„Mes atliekame savo“, – pabrėžė ministras.

Prancūzijos pareigūnai sako, kad palapinių ir savadarbių pastogių stovyklos Kalė uoste griovimo darbai gali prasidėti jau kitą savaitę, o jos gyventojai bus paskirstyti po visos Prancūzijos migrantų priėmimo centrus.

B. Cazeneuve'as praėjusią savaitę pareiškė, kad vadinamose „Džiunglėse“ gyvena iki 950 vaikų, dauguma jų ten atvyko be suaugusiųjų.

Eismo įvykyje prie Kalė uosto žuvo migrantas, jo žmona sužeista

Migrantas iš Eritrėjos žuvo, o jo žmona buvo sužeista per eismo įvykį netoli Prancūzijos Kalė uosto. Šiame eismo įvykyje dalyvavo ir automobilio vairuotojas britas, praneša BBC.

Pora buvo partrenkta sudėtingojoje sankryžoje, kur, kaip skelbiama, dešimtys migrantų bandė įsiropšti į sunkvežimius. Kaip tik tuo metu kai kurie migrantai ėmė pulti britą vairuotoją, įvykių eigą pasakojo pareigūnai.

Prancūzija paskelbė artimiausiu metu ketinanti uždaryti Kalė migrantų stovyklą, kurioje šiuo metu glaudžiasi apie 10 tūkst. migrantų. Didelės dalies ten gyvenančių migrantų ir pabėgėlių tikslas – kirsti Lamanšą ir patekti į Didžiąją Britaniją.

Tačiau tokios kelionės neretai yra rizikingos ir pareikalauja aukų. Praėjusį mėnesį žuvo paauglys afganistanietis, netoli Kalė mėgindamas užsiropšti ant Eurotunelio link važiavusio sunkvežimio.