Smogikai įsiveržė į SYL viešbučio teritoriją penktadienio vakarą. Mirtininkas susprogdino automobilį prie įėjimo į viešbutį. Tai leido kitiems teroristams prasiveržti pro pirmąjį apsaugos kordoną. Tačiau keturi smogikai buvo nukauti.

Pasak kapitono Mohamedo Huseino, užpuolikams nepavyko prasiveržti pro paskutinį apsaugos postą.

Už viešbučio teritorijos ribų rasti mažiausiai devyni civilių, žuvusių per šį teroristų išpuolį, lavonai.

SYL viešbutis yra priešais prezidento rūmus. Jame lankosi valdininkai ir verslininkai.

Atsakomybę už šį teroro aktą prisiėmė ekstremistinė „Al Shabaab“ organizacija, susijusi su "Al Qaeda".

Per ataką, prasidėjusią apie 19 val. 45 min. vietos (18 val. 45 min. Lietuvos) laiku, du garsūs sprogimai driokstelėjo netoli populiaraus viešbučio SYL ir šalimais esančio Taikos parko, o vėliau dar ilgiau negu valandą aidėjo automatų šūvių papliūpos, sakė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.

Tas viešbutis ir parkas yra arti itin budriai saugomo komplekso „Villa Somalia“, kuriame įsikūrusi prezidentūra ir premjero biuras.

„Vienas sprogimas įvyko netoli Taikos parko, o kitas – šalia SYL viešbučio, – sakė policijos pareigūnas Ibrahimas Mohamedas. – Mačiau 12 žuvusių civilių, bet (aukų) skaičius gali būti didesnis.“

Medicinos šaltiniai sakė vietos žiniasklaidai, kad bent 25 žmonės buvo sužeisti.

Ši ataka prieš SYL buvo jau antroji per metų laikotarpį: pernai sausį tame viešbutyje susisprogdinus mirtininkui žuvo penki žmonės.

Kaimyninis Taikos parkas yra populiarus tarp Mohadišo gyventojų, ypač penktadieniais, musulmonų išeiginę dieną. Ten įrengta vaikų žaidimo aikštelė ir veikia lauko kavinės.

Judėjimas „al Shebab“ prisiėmė atsakomybę dėl naujausių išpuolių trumpame pranešime, paskelbtame jo „Instagram“ paskyroje.

„Modžahedų pajėgų nariai įvykdė ataką prieš viešbutį SYL netoli prezidentūros, – nurodė džihadistai. – Ataka prasidėjo nuo mirtininko sprogdintojo išpuolio, paskui vyko šaudymas.“

Vienas AFP žurnalistas sakė, kad šūviai liovėsi po 21 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku.

Saugumo pajėgų šaltiniai, pageidavę neviešinti jų vardų, sakė AFP, kad nemanoma, jog kuris nors iš užpuolikų sugebėjo įžengti į viešbučio pastatą.

Bent du užpuolikai buvo nukauti šalia viešbučio, kur ginkluoti apsaugininkai atsakė ugnimi, kai tik prasidėjo ta ataka.