Somalio kovotojų grupuotė „Shebab“, kuri yra pagrindinis „al Qaeda“ padalinys Afrikoje, penktadienį gyrė žudynes prancūzų satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje ir pavadino jas „didvyrišku“ aktu.

„Imdamiesi veiksmų jie milijonus musulmonų padarė laimingus. Kai kurie suklaidinti žmonės teigia, kad buvo užpulta raiškos laisvė, bet šiuo atveju taip nėra ir tie du didvyriški žmonės veikė atitinkamai“, – sakoma kovotojų oficialaus ruporo „Radio Andalus“ komentare.

„Jie nukirto galvą netikėliams, kurie įžeidė mūsų mylimą pranašą“, – paskelbė radijas, kuris pridūrė, jog Osama Bin Ladenas „pasakė Vakarams, kad jei raiškos laisvė neturi apribojimų, tuomet turite tikėtis, kad bus liejamas jūsų kraujas“.

„Islamo valstybė“: didvyriški džihadistai

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojantis dideles teritorijas Irake ir Sirijoje, savo radijuje „al Bayan“ taip pat liaupsino brolius kaip „didvyrius“.

„Islamo valstybės“ (ISIS) kovotojų grupuotė gyrė užpuolikus, įvykdžiusius kruviną ataką Paryžiaus satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, ir pavadino juos „didvyriškais džihadistais“, praneša „Reuters“.

Džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“ pranešė, kad ISIS kovotojai trumpąja žinute kasdieniame naujienų apžvalgos garso biuletenyje, kuris buvo patalpintas „Twitter“ tinkle ir islamistų forumuose ketvirtadienį, gyrė užpuolikus.

„Mes pradedame suvestinę nuo Prancūzijos. Didvyriški džihadistai nužudė 12 žurnalistų ir sužeidė 10 kitų asmenų, dirbančių Prancūzijos žurnale „Charlie Hebdo“. Tai buvo parama mūsų šeimininkui (pranašui) Mahometui, Alacho taikos ir ramybės jam“, – tvirtino kovotojai.

Dauguma musulmonų mano, kad bet koks pranašo Mahometo vaizdavimas yra nukreiptas prieš islamą.

„Charlie Hebdo“ ne kartą buvo įsivėlęs į skandalus. Redakcija 2006-aisiais paskelbė prieštaringai vertinamas pranašo Mahometo karikatūras. 2001 metais buvo padegtos redakcijos patalpos Paryžiuje, vyriausiasis redaktorius sulaukė grasinimų susidorojimu. 2012 metų rugsėjį „Charlie Hebdo“ vėl išspausdino pranašo Mahometo karikatūras. Po to leidinio portalo darbą kelioms dienoms sutrikdė programišiai. Paskutinėje žinutėje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje savaitraštis paviešino teroristų grupuotės „Islamo valstybė“ lyderio Abu Bakro al Bagdadžio (Abu Bakr al-Baghdadi) karikatūrą.