Vaizdo įrašą, kuriame kvočiami į nelaisvę paimti Ukrainos kariai, „YouTube“ paviešino Viktoru Darenskiu prisistatantis asmuo.

Karo belaisvius filmuojantis separatistas po vieną kvočia ukrainiečius, reikalauja prisistatyti, pasakyti gimimo datą ir vietovę, iš kurios kilęs kiekvienas karys. Kvotai įsibėgėjant, prasideda žiaurūs vaizdai. Vienas ukrainietis tyso veidu į purvą, šalia – kraujo bala, o kruvinas kario veidas byloja, kad jis tik ką buvo talžomas. Šalia – Ukrainos karys be gyvybės ženklų.

„Šitam jau viskas. Ar gyvas dar? Ne“, - ciniškai konstatuoja siužeto autorius. Toliau – dar vienas Ukrainos kario kūnas su akivaizdžiomis smurto žymėmis.

Budelis ramiai žygiuoja toliau ir kvočia dar vieną veidu į purvą tysantį Ukrainos karį. Pora minučių – ir jis grįžta prie mirusių ukrainiečių kūnų. „Gal kas atpažins. Gal mama“, - filmuodamas mirusio kario veidą sako separatistas. Ta pati procedūra – ir su antru kūnu.

Po siaubingos scenos siužeto autorius grįžta prie gyvų belaisvių ir tęsia kvotą, leisdamas suprasti, kad vilčių išgyventi į nelaisvę paimti ukrainiečiai turi nedaug. „Du vaikai? Atėjai čia mirti dėl savo dviejų vaikų? Kaip jie dabar gyvens?“ - vienam belaisviui rėžia „operatorius“.

Iš kito belaisvio išgirdęs, kad jis šeimos neturi, separatistas konstatuoja, kad „šitą galima ir sušaudyti“.

Belaisvius siužeto autorius kaltina, esą šie atvažiavo žudyti Donbaso vaikų. Kariai nedrąsiai purto galvas, vienas tarsteli, kad buvo paimtas į nelaisvę eidamas tarnybą patikros punkte. „Vadinasi, tavo draugai“, - atkerta separatistas.

Toliau jis išsiaiškina, kad du mirę belaisviai turėjo šeimas. „Na va. O Romos ir Sanios jau nebėra. Va – dar vienas „artėja“, - tęsia „operatorius“, filmuodamas, panašu, labai prastos būklės belaisvį. Sužinojęs, kad pastarasis šeimos neturi, separatistas mesteli, kad „dėl šito bent jau neverks“.

ĮSPĖJAME. Nors kraupūs vaizdai buvo retušuoti, nepilnamečiams ir silpnų nervų žiūrovams primygtinai siūlome filmuotos medžiagos nežiūrėti.