Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad džihadistai taikėsi į grupę sirų ir jų sąjungininkų rusų karių Deir az Zoro provincijoje netoli Majadino miesto. Incidentas įvyko trečiadienį.

„Žuvo 35 provyriausybinių pajėgų nariai, įskaitant mažiausiai devynis rusus. Kai kurie šių Rusijos piliečių, bet ne visi, buvo vyriausybinių pajėgų nariai“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas. Jis pridūrė, kad likę 26 žuvusieji buvo Sirijos kariai.

Rusų kariškiai remia Sirijos armiją aviacijos smūgiais ir kariais, tačiau taip pat yra daug pranešimų apie Sirijoje esančius privačius rusų samdinius.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau sekmadienį pranešė, kad Sirijoje kovotojams atakavus sirų armijos pozicijas, žuvo keturi rusų kariškiai ir buvo nukauta daugiau kaip 40 teroristų, tačiau šio incidento datos nenurodė. SOHR sakė, kad tai buvo ta pati IS ataka netoli Majadino.

Du iš karto žuvę kariai buvo "kariniai patarėjai, vadovavę sirų (artilerijos) baterijos ugniai“, nurodė Rusijos gynybos ministerija.

Pasak jos, kiti du rusų kariai mirė jau nuvežti į rusų karinę ligoninę, o dar trys kariai yra sužeisti.

Ministerija nurodė, kad mūšis truko apie valandą ir kad jo metu žuvo 43 kovotojai.