Dėl tokių blogų orų vien pirmadienį šiame regione buvo atšaukta daugiau kaip 5 tūkstančiai skrydžių.

Meteorologų prognozės rodo, kad orai kiek pasitaisys, bet ir antradienį planuojantys skristi į šiaurės rytinę Amerikos pakrantę ar iš ten išvykti, greičiausiai susidurs su problemomis dėl atšauktų ar vėluojančių skrydžių.

Ši smarki žiemos audra sukėlė sumaištį Jungtinių Valstijų šiaurės rytų regiono keliuose bei oro uostuose, užversdama Bostoną rekordiniu kiekiu sniego ir priversdama atidėti Naujosios Anglijos klubo „Patriots“ pergalės paradą po jo triumfo amerikietiškojo futbolo nacionalinės lygos finale „Super Bowl“.

Perspėjimai dėl audros buvo paskelbti dešimtyse miestų, o Nacionalinė orų tarnyba (NWS) nurodė, kad Bostone prisnigo rekordiškai daug – 40 centimetrų. Šis kiekis smarkiai pranoko ankstesnį snygio rekordą, užfiksuotą 1974 metais, kai Bostone prisnigo 28 centimetrus.

Be perstojo sningant ir temperatūrai nukritus iki -11 laipsnių Celsijaus, Bostono Logano oro uoste buvo atšaukti dauguma tarptautinių ir vietos reisų.

Visame regione buvo paveikti tūkstančiai skrydžių, nes pūga sutrikdė darbą kituose dideliuose oro uostuose – O'Hare'os tarptautiniame Čikagoje, Niuarko Naujajame Džersyje ir LaGuardios Niujorke, nurodė šią informaciją renkantis tinklalapis flightaware.com.

Dėl naujausios pūgos, užvertusios sniegu JAV šiaurės rytinį regioną, „Patriots“ klubas, kuris sekmadienį „Super Bowl“ finale išplėšė pergalę iš Sietlo „Seahawks“, perkėlė savo pergalės paradą iš antradienio į trečiadienį.

Bostone mokyklos antradienį vėl bus uždarytos, bet meteorologai jau prognozuoja orų pagerėjimą.

„Didelė žiemos audra, šį savaitgalį atnešusi daug sniego į vietoves nuo Nebraskos iki Naujosios Anglijos, pirmadienio vakarą nuslinks nuo šiaurės rytinės pakrantės. Šiaurės rytinėse ir Atlanto vandenyno pakrantės vidurio valstijose smarkūs vėjai ir besitęsiantis snygis turėtų palaipsniui nurimti“, - nurodė meteorologai.