3.40 val. kolona kirto valstybės sieną, kur ją ugnimi pasitiko pasienio apsaugos pareigūnų būrys. Užvirė mūšis. Dalis pažeidėjų paliko pridengiančiųjų grupę ir įsiveržė į Ukrainą Antracyto kryptimi, skelbia UNIAN.

„Gegužės 27 d. apie 3.30 val. pasienio apsaugos pareigūnai pastebėjo kelių sunkvežimių, lengvųjų automobilių ir mikroautobusų koloną, kuri judėjo iš Rusijos pusės link Ukrainos valstybinės sienos. 3.40 val. kolona kirto valstybės sieną, o pasienio apsaugos pareigūnai ją pasitiko šūviais. Užvirė mūšis. Dalis pažeidėjų paliko pridengiančiųjų grupę ir įsiveržė į Ukrainą Antracyto kryptimi. Kovos veiksmų eigoje pasienio apsaugos pareigūnai apgadino ir užėmė vieną mikroautobusą bei du lengvuosius automobilius, vieną kovotoją sunkiai sužeidė. Sulaikytuose automobiliuose buvo rasta Kalašnikovo automatų, rankinių prieštankinių granatsvaidžių bei sprogmenų“, – teigiama spaudos tarnybos pranešime.

Kaip jau pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba, prieš ruožą, už kurį atsakingas pasienio apsaugos tarnybos skyrius „Dmytrovka“ (Donecko sritis), Rusijos pusėje sutelkta iki 40 „Kamaz“ sunkvežimių su ginkluotais žmonėmis, kurie pasirengę kirsti Ukrainos valstybinę sieną.

Greičiausiai, dalis šių automobilių ir kirto Ukrainos sieną Luhansko pasienio apsaugos būrio ruože.

Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba apie incidentą informavo Rusijos federalinę saugumo tarnybą ir pareikalavo nedelsiant imtis priemonių dėl neteisėtai kirstos sienos iš Rusijos pusės.