Vokietijos žvalgyba jau seniai atidžiai stebi įvykius Jugoslavijoje ir pirmiausiai slaptą S.Miloševičiaus, jo šeimos narių bei artimiausių bendražygių veiklą. Remiantis daugybe įrodymų, galima teigti, kad S.Miloševičius ir jo aplinkos žmonės buvo susiję su prekyba narkotikais, pinigų plovimu ir kitais nusikalstamais darbais.

Anot BND pranešimo, ne kartą buvo gauta informacijos apie tai, kad S.Miloševičiaus patikėtiniai arba jo šeimos nariai, pavyzdžiui, sūnus Marko, į sąskaitas užsienio bankuose įmokėdavo milijonines sumas. S.Miloševičiaus brolis Borislavas, kuris yra Jugoslavijos ambasadorius Maskvoje, ir žmona Mira Markovič, atrodo, palaiko glaudžius finansinius santykius su Kinijos Liaudies Respublikos finansų institucijomis. Viename iš Kipro bankų dirba S.Miloševičiui artima moteris. Kaip nustatyta, vien Šveicarijos bankuose saugoma šimtai milijonų JAV dolerių.

Vokietijos žvalgybininkai, be kita ko, išsiaiškino, kad nuverstasis Jugoslavijos prezidentas į svarbiausius valstybinės ekonomikos sektorius buvo skyręs savo "klano" narius, tiesiogiai pelnėsi iš nelegalios prekybos valiuta, pinigų pervedimų iš užsienio ir tabako prekių kontrabandos.

Pernai JTO karo nusikaltimų tribunolas S.Miloševičiui pateikė oficialius kaltinimus karo nusikaltimais. Šių metų rugsėjį jis po 13 metų valdžioje pralaimėjo Jugoslavijos prezidento rinkimus ir faktiškai buvo nuverstas per liaudies sukilimą, kilusį po to, kai atsisakė pripažinti savo pralaimėjimą.