„Slovjanską atidavėme... Atleiskite, Slovjansko gyventojai, kad nesugebėjome jūsų apginti... Kovojome iš visų jėgų. Atleiskite, jeigu galėsite atleisti“, – DLR tarybos pirmininkas D.Pušilinas rašė socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje.

„Mums suteikė viltį. Suteikė viltį ir paliko. Gražūs buvo (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino žodžiai apie rusų tautos, Naujosios Rusijos gynimą. Tačiau tik žodžiai“, – skundėsi jis.

Separatistų lyderis taip pat tvirtino, kad Slovjansko mieste, kurį, pasitraukus kovotojams, užėmė Ukrainos vyriausybės pajėgos, „darbuojasi Nacionalinė gvardija, šaudo taikius gyventojus“.

Tuo tarpu DLR „pirmasis premjero pavaduotojas“ Andrejus Purginas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad kovotojai pasitraukė iš Slovjansko, siekdami apsaugoti taikius gyventojus, teigdamas, kad tai nereiškia, jog Kijevo vyriausybės priešininkų pajėgos sutriuškintos.

„Mūsų pasipriešinimas nepalaužtas“, – pabrėžė A.Purginas.

„Kodėl sukilėliai paliko Slovjanską? O kaip jūs pasielgtumėte, jei į jus pliektų iš minosvaidžių, artilerijos pabūklų, bombarduotų iš oro, o jūs turėtumėt tik tris tankus ir automatų“, – klausė jis.

„Sukilėlių pasitraukimas iš Slovjansko – blaivaus proto žingsnis, kuriuo siekiama apsaugoti nuo žūties taikius gyventojus ir išsaugoti Slovjansko kovotojų branduolį“, – aiškino A.Purginas.