Galima daryti išvadą, kad Prancūzijos dešiniųjų radikalų lyderė norėjo, kad jos vizitas neiškiltų į viešumą. Tokią informaciją pateikia laikraštis „Le Figaro“ ir teigia, kad Rusijos sostinėje prancūzų politikė susitiko su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku Sergejumi Naryškinu, informuoja zn.ua.

Apie Prancūzijos politikės planus susitikti su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku nežinojo ne tik žiniasklaida, bet ir partijos „Nacionalinis frontas“ nariai.

Už ryšius su visuomene atsakingas Alainas Vizier teigia, kad apie M. Le Pen kelionę į Rusiją nieko nežinojo, todėl nieko nežino ir apie jos sutikimą su įtakingu Rusijos valdžios atstovu.

Tai ne pirmasis Prancūzijos dešiniųjų radikalų lyderės susitikimas su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku. 2014 metų balandį M. Le Pen jau buvo atvykusi į Maskvą, kur išreiškė paramą Rusijos įvykdytai Krymo okupacijai ir pasmerkė Europos Sąjungos Rusijai pritaikytas sankcijas.

Praėjus keliems mėnesiams Rusijos sostinėje apsilankė ir jos tėvas Jeanas Marie Le Penas. Jis taip pat išreiškė pritarimą Rusijos veiksmams Ukrainoje.

Rusijos Valstybės Dūmos atstovai spaudai pranešė, kad S. Naryškinas buvo susitikęs su M. Le Pen – jis „ją pasveikino su sėkme rinkimuose“.

Nepaisant to, Rusijos propagandininkai skelbia, kad pirmininkas su Prancūzijos politike norėjo aptarti prieš rinkimus duotą 9 mln. eurų paskolą.

Sergejus Naryškinas

„Žinojau, kad ji vyks į Maskvą, tačiau nedalyvavau pasirengimo vizitui procese. Nežinau, kodėl reikėtų grįžti prie paskolos temos ir nesuprantu, kam reikėjo tos išvykos. Paskolą davė, liko tik jos grąžinimo klausimas“, – teigia už „Nacionalinio fronto“ finansus atsakingas Vallerandas de Saint Justas.

Anksčiau per interviu „Rzeczpospolita“ M. Le Pen Europos Sąjungą apkaltino kurstant karą Ukrainoje. Kalbėdama su žurnalistais, Prancūzijos dešiniųjų radikalų lyderė Prancūziją pavadino „sergančia šalimi“, kur kaip ant mielių auga valstybės skola ir nedarbas.

Dėl visų šitų problemų ji kaltina Europos Sąjungą, kuri, anot politikės, neturėjo plėstis, imtis euro ir terliotis su Graikijos, Ispanijos, Italijos ir Portugalijos ekonominėmis problemomis. Vakarų žiniasklaida ne kartą rašė apie M. Le Pen ir jos partijos ryšius su Kremliumi.

„Le Monde“ rašė, kad Rusija sumokėjo M. Le Pen, kad ši pripažintų „referendumą“ Kryme.

Anksčiau portalas „Mediapart“ publikavo tyrimą, kurio išvadose buvo teigiama, kad M. Le Pen vadovaujamas „Nacionalinis frontas“ iš Rusijos banko gavo solidžią sumą, kuri buvo panaudota politinei kampanijai Prancūzijoje.