Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad šią informaciją pateikė antrasis kapitono padėjėjas, bet nenurodomas jo vardas. Jis yra vienas iš keturių įgulos narių, kurie buvo suimti ir apkaltinti aplaidumu. Tie keturi jūrininkai stovėjo žemai nuleidę galvas, kai buvo klausinėjami žurnalistų prie teismo, kuriame buvo apklausti prokurorų.

Keltas „Sewol“ nuskendo per įprastą reisą iš šalies šiaurės vakaruose esančio Inčono uosto į pietinę kurortinę Čedžu salą. Iš 476 tame laive buvusių keleivių ir įgulos narių 339 buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai ir mokytojai, plaukę į atostogų išvyką. Tik 174 žmonės buvo išgelbėti, o visi kiti, kaip manoma, nuskendo.

Aukų skaičius perkopė 100

Pietų Korėjos kelto „Sewol“ patvirtintų aukų skaičius antradienį viršijo 100, kai narų komandos, jausdamos didėjantį sielvartaujančių šeimų spaudimą, paspartino darbus, siekdami ištraukti dar šimtus kūnų iš nugrimzdusio laivo.

Šioms pastangoms buvo palankūs pagerėję orai ir rami jūra, tačiau po vandeniu matomumas tebebuvo labai prastas. Narai priversti apgraibomis ieškoti kelio kelte, kuris apvirto ir nuskendo praeitą trečiadienį, koridoriuose ir kajutėse..

Po beveik savaitę trukusių gelbėjimo ir paieškų darbų per vieną iš didžiausių taikos meto katastrofų Pietų Korėjoje, iki šiol nerasti beveik 200 žmonių iš 476, buvusių 6 825 tonų talpos kelte „Sewol“. Dauguma tų keleivių buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai.

Antradienio rytą pakrančių sargybos pateiktas aukų skaičius buvo 104,o dar 198 žmonės iki šiol nerasti.

Sielvartaujančios šeimos rytą susirinko netoli nelaimės vietos esančios Čindo salos uoste, laukdami vis dažniau atplaukiančių laivų, gabenančių iš nuskendusios kelto ištrauktus kūnus.