Pavyko išvengti išpuolio Stambule

Policijos pareigūnai Stambule penktadienį sulaikė penkis asmenis, AFP sakė šaltinis. Vienas iš sulaikytųjų artimai susijęs su liūdnai pagarsėjusiu „Islamo valstybės“ teroristu džihado Johnu, kuris neseniai, Vašingtono teigimu, buvo nukautas per ataką Sirijoje.

„Aine Lesley Davisas – kaip ir džihado Johnas (Jungtinės Karalystės pilietis, Sirijoje saugojęs įkaitus) – buvo vienas iš „Islamo valstybės“ įtariamųjų teroristų, sulaikytų per operaciją Stambule“, – teigia šaltinis.

A.Lesley Davisas, Londone gimęs musulmonas, virtęs radikalu, britų žiniasklaidos seniau apibūdintas kaip vienas įtakingiausių „Islamo valstybės“ teroristų Sirijoje. Kartu su dar keturiais džihadistais jis iš Sirijos atvyko į Turkiją. Kada tai buvo, neskelbiama. Turkijos pareigūnai aiškinasi, ar Stambule planuota ataka kaip nors susijusi su įvykiais Paryžiuje.

Irako žvalgyba tikina, kad bandė įspėti koalicijos valstybes dėl žudynių

Tuo tarpu Irako žvalgybos pareigūnai pranešė, likus dienai iki tragedijos Paryžiuje, esą bandė perspėti koalicijos valstybes dėl gresiančio „Islamo valstybės“ atsako, skelbia „The Associated Press“.

Irako žvalgyba pasiuntė pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad teroristų lyderis Abu Bakras al Baghdadi nurodė surengti išpuolių prieš koalicijos valstybes, kovojančias prieš juos Irake ir Sirijoje bei prieš Iraną ir Rusiją – esą buvo planuojami „sprogdinimai, žudynės ir įkaitų dramos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)