Skaudžiu smūgiu „Brexit“ priešininkų stovyklai tapo populiariausio laikraščio „The Sun“ antradienio numerio vedamajame paskelbtas raginimas balsuoti prieš tolesnę šalies narystę Bendrijoje.

„Nepriklausydami ES galime tapti turtingesni, saugesni ir pagaliau laisvi būti savo likimo kalviais – kaip Amerika, Kanada, Australija, Naujoji Zelandija ir daugelis kitų didžių demokratijų“, – rašoma bulvarinio dienraščio redakcinėje skiltyje.

„Jei pasiliksime, Britaniją per kelerius metus praris ši nepaliaujamai besiplečianti, vokiečių dominuojama federalinė valstybė“, – pabrėžiama vedamajame.

ICM tyrimo duomenimis, „Brexit“ šalininkų stovykla 5 proc. lenkia savo oponentus.

„YouGov“ apklausa rodo, kad pasitraukimo stovykla turi 46 proc. palaikymą, o jų oponentus remia 39 proc. rinkėjų.

ORB apklausoje už „Brexit“ pasisakė 49 proc., prieš – 48 procentai.

„Brexit“ priešininkų stovykla savo kampanijoje akcentuoja ekonominius šalies pasitraukimo iš Bendrijos padarinius. Tuo tarpu pasitraukimo šalininkai daugiausia kalba apie imigraciją.

Silpnėjant „Pasilikimo“ stovyklos pozicijoms, ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) nutraukė aktyvią agitaciją, leisdamas ryškesnio vaidmens imtis centro kairiųjų opozicinei Leiboristų partijai.

Pirmadienį buvęs leiboristų premjeras Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) paragino partijos šalininkus balsuoti už pasilikimą Bendrijoje, pažymėjęs, kad Britanija turėtų vesti ES pirmyn, o ne trauktis iš jos.

G.Brownas sakė, kad prisitaikyti prie globalizacijos nespėję žmonės jaučia nerimą. Tačiau, pasak jo, Europos Sąjunga nėra problemos priežastis.

„Esant veiksmingam bendradarbiavimui Europos Sąjunga galėtų būti problemos sprendinio dalis“, – sakė buvęs premjeras.

G.Brownas giriamas už tai, kad prieš 2014 metų Škotijos referendumą dėl nepriklausomybės paskutinę minutę paskelbęs kreipimąsi į škotus, jis nemažai prisidėjo prie to, kad plebiscite buvo nubalsuota už pasilikimą Jungtinės Karalystės sudėtyje.