„Mes išsiunčiami iš Venesuelos. Mūsų pasai buvo konfiskuoti, jie nepateikė mums išsiuntimo priežasties“, – sakė delegacijai vadovavęs europarlamentaras ispanas Estebanas Gonzalezas Ponsas.

Kiti įstatymų leidėjai yra jo tėvynainiai Jose Ignacio Salafranca ir Gabrielis Mato Adroveris, olandė Esther de Lange ir portugalas Paulo Rangelis.

Visi jie priklauso didžiausiai EP frakcijai – konservatyviajai Europos liaudies partijai (EPP).

J. Guaido socialiniame tinkle „Twitter“ pasmerkė vyriausybės sprendimą ir pareiškė, kad grupė buvo „išsiųsta izoliuoto ir vis neracionalesnio režimo“.

„Uzurpatorius didina kainą to, kas jau yra faktas: (valdžios) pereinamasis laikotarpis“, – pridūrė jis kalbėdamas apie spaudžiamą prezidentą Nicolas Maduro.

J. Guaido siekia per savaitę rasti milijoną savanorių, kurie padėtų apeiti vyriausybės paskelbtą blokadą, dėl kurios tonos humanitarinės pagalbos, daugiausia pristatytos iš Jungtinių Valstijų, neįleidžiamos į šalį.

Opozicijos lyderis reikalauja, kad vyriausybė išspręstų ginčą dėl humanitarinių atsargų iki vasario 23 dienos – praėjus mėnesiui nuo dienos, kai jis pasiskelbė Venesuelos laikinuoju prezidentu.

Dėl žlungančios ekonomikos iš šalies emigravo maždaug 2,3 mln. venesueliečių, o likę susidūrė su maisto ir vaistų stygiumi, kilusiu dėl hiperinfliacijos.

N. Maduro, neigiantis, kad jo šalis yra apimta humanitarinės krizės, pavadino opozicijos žingsnius „politiniu šou“ ir pretekstu JAV invazijai.