„Kovos su korupcija fondo“ darbuotojai analizavo lėktuvo „Bombardier Global Express“ skrydžių schemą ir išsiaiškino, kad net 13 kartų lėktuvas lyg tyčia atsidurdavo tuose miestuose, kur tuo metu buvo ir I. Šuvalovas.

Buvo atvejų, kai lėktuvo viražai ir nebuvo susiję su I. Šuvalovu.

„Atlikę detalią minėtojo lėktuvo skrydžių analizę, mes identifikavome vicepremjero darbo vizitus, keliones į užsienį, kur jis turi nekilnojamo turto, tačiau kiekvienam tokiam „sutapimui“ tenka ir dar keli maršrutai, kurių mes niekaip negalėjome paaiškinti. Pavyzdžiui, para Rygoje arba Praha kelioms dienoms žiemą. Arba Kipras, kai tuo metu pats I. Šuvalovas buvo visai kitur“, – paaiškinoA. Navalnas.

„Kovos su korupcija fondo“ darbuotojai lankėsi specializuotuose šunų mylėtojų pokalbių svetainėse internete, naršė socialinius tinklus. Jie išsiaiškino, kad I. Šuvalovo žmonos Olgos šunys turi vadybininkus, kurie internete skelbia šių korgių veislės keturkojų, dalyvaujančių parodose visame pasaulyje, nuotraukas. Minėtasis fondas palygino miestus, kur vyko parodos, ir „Bombardier“ skrydžių grafikus. Padaryta išvada, kad lėktuvu naudojosi ir šie šunyčiai.

„Mums pavyko aptikti net aštuonis abejonių nepaliekančius sutapimus, susijusius su šunimis. Sakydamas nepaliekančius abejonių, noriu pabrėžti, kad sutampa lėktuvo maršrutas ir Šuvalovų korgių nuotrauka, daryta konkrečioje vietoje“, – patvirtino opozicionierius.

„Vicepremjero elgesys toks absurdiškas, jog neatsilaikiau ir sukūriau filmuką. Ne šiaip sau filmuką, o filmuką, kuriame nusifilmavo tikrų tikriausias korgis, nes juk būtent šis gražuolis – pagrindinis mūsų naujo tyrimo veikėjas“, – pareiškė A. Navalnas.

I.Šuvalovo žmona patvirtino – lėktuvu savo šunis skraidina, nes jie „gina visos Rusijos garbę“.
Savo tinklaraštyje A. Navalnas skelbia O. Šuvalovos reakciją į tyrimo išvadas. „Olga Viktorovna pareiškė, kad lėktuvas priklauso jų šeimai, yra deklaruotas ir ji tikrai į tarptautines parodas juo skraidina savo augintinius“, – pareiškė A. Navalnas.

„Mūsų oficialiai deklaruotu lėktuvu į parodas skraidiname ir savo šunis. Parodos tarptautinės, jie ten gina Rusijos garbę“, – pareiškė Rusijos vicepremjero žmona.

A. Navalnas sako, kad lėktuvas nedeklaruotas, jis vicepremjerą kaltina melavus ir paprašė parodyti dokumentus, įrodančius, kad lėktuvas įformintas Šuvalovų vardu.

„Kovos su korupcija fondas“ suskaičiavo, kad per metus šio lėktuvo skrydžiai kainuoja 100 mln. rublių (1,42 mln. Eur). Pats „Bombardier Global Express“ kainuoja 62 mln. dolerių (56 mln. Eur), tačiau A. Navalnas kaip kainos orientyru naudojosi bendrovės „Private Fly“ pateikiamais lėktuvų nuomos įkainiais.

Taip pat svarbu pažymėti, kad moters, prižiūrinčios minėtuosius korgius, nuotraukos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje leidžia spręsti, kokį nekilnojamąjį turtą Austrijos Zalcburgo mieste valdo I. Šuvalovas. Per praėjusius metus „Bombardier Global Express“ šiame mieste lankėsi 18 kartų.