Prokuroras pateikė karo teismui kaltinimą dėl palestiniečio nužudymo kovo 24 dieną, kai prieš tai minėtas palestinietis dūrė peiliu kitam kariui ir pašautas pargriuvo kniūbsčias ant žemės, sako Izraelio pareigūnai.

„Kaltinamasis be pateisinamos priežasties pažeidė pareigūno veiksmų taisykles, kadangi teroristas gulėjo ant žemės ir nekėlė tiesioginio pavojaus kaltinamajam arba kitiems ten buvusiems asmenims“, – nurodoma kaltinamajame akte.

„Savo veiksmais kaltinamasis neteisėtai sukėlė teroristo Abdulos Sharifo (Abdulos Šarifo) mirtį“, – nurodoma jame. Devyniolikmečio kario tapatybė neskelbiama.

Vakarų Kranto Hebrono mieste įvykęs incidentas buvo užfiksuotas vaizdo įraše, kuris netrukus buvo išplatintas internete, ir karys buvo suimtas. Žmogaus teisių gynėjai palestiniečio nužudymą prilygina jo egzekucijai.

Vaizdo įraše matyti, kaip 21 metų Abdula Fatah al Sharifas guli ant žemės, o kitas vyriškis šauna į jį, mat šis prieš tai peiliu puolė vieną karį ir šį nesunkiai sužeidė, sako kariuomenės pareigūnai.

Šis atvejis sukėlė skandalą Izraelyje ir pakurstė politinę įtampą, ultradešiniųjų šalininkams ir politikams raginant, kad suimtas kaltinamas karys būtų paleistas.

Tačiau aukščiausio rango kariuomenės pareigūnai griežtai pasmerkė šio kario veiksmus.