D.Peskovas, kuriam suteikti platūs įgaliojimai perteikti Kremliaus lyderio poziciją, buvo nufotografuotas su šiuo brangiu laikrodžiu per savo vestuves su šokių ant ledo olimpine čempione Tatjana Navka, kurios šeštadienį vyko Juodosios jūros Sočio kurorte.

Žiniasklaidoje pasirodžius prašmatnios vestuvių puotos nuotraukoms, daugiausiai kalbų sukėlė jaunikio segėtas įspūdingas juodas laikrodis, kurio ciferblatas papuoštas auksine kaukole.

Opozicijos politikas ir kovos su korupcija aktyvistas Aleksejus Navalnas nustatė, kad tai yra riboto leidimo laikrodis, sukurtas prabangių šveicariškų laikrodžių gamintojo „Richard Mille“.

Laikrodis kainuoja mažiausiai 620 tūkst. JAV dolerių, rašo A.Navalnas savo tinklaraštyje, cituodamas elektroninį laišką, kurį jam atsiuntė ši kompanija.

„Jaunikio laikrodis brangesnis už jūsų butą“ – taip opozicijos politikas pavadino savo tyrimą.

A.Navalnas paskelbė virtinę nuotraukų, kuriose D.Peskovas matomas segintis kitus prabangius laikrodžius, įskaitant „Rolex“ ir „Omega“.

Rusijos kovos su korupcija aktyvistai ne kartą kėlė į viešumą faktus apie tai, kad kai kurie valstybės pareigūnai segi itin brangius laikrodžius, kuriuos vargiai galėtų įsigyti iš savo deklaruojamų atlyginimų.

D. Peskovo laikrodžiai, navalny.com nuotr.
D. Peskovo laikrodžiai, navalny.com nuotr.
D. Peskovo laikrodžiai, navalny.com nuotr.

D.Peskovas, kurio metinis atlyginimas, pagal pajamų deklaraciją, sudaro apie 145 tūkst. dolerių, atmetė priekaištus dėl laikrodžio, pareiškęs, jog tai yra jo naujosios žmonos dovana.

„Žmonos dovanos vyrui ar vyro dovanos žmonai vargiai turi ką nors bendra su antikorupcine veikla“, - sakė Kremliaus atstovas spaudai, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

T.Navka patvirtino dovanojusi vyrui šį laikrodį ir bulvariniam laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“ sakė: „Galiu sau leisti įteikti gerą dovaną“.

Pasak jos, nurodoma laikrodžio kaina yra išpūsta.

„Žinoma, kaina, kurią šiuo metu visi aptarinėja, tikrai prasilenkia su tikrove“, - pabrėžė ji.

D.Peskovo ir T.Navkos vestuvėse linksminosi daugybė Rusijos popmuzikos ir sporto žvaigždžių. Tačiau paties Kremliaus šeimininko puotos nuotraukose nebuvo matyti, nors jaunavedžiai anksčiau patvirtino, kad jis buvo pakviestas.

Žiniasklaidoje pasirodžiusios detalės apie šias vestuves suteikė retą progą išvysti, kaip gyvena asmenys iš Kremliaus šeimininko artimiausios aplinkos, kuriems, regis, netenka veržtis diržų net šalį krečiant giliai ekonominei krizei.

Pačiam V.Putinui, padedamam D.Peskovo, po skyrybų su žmona Liudmila puikiai sekasi slėpti nuo visuomenės akių savo asmeninį gyvenimą.