Dvi seserys iš Indijos (vienai tik 15 metų) bus išžagintos. Tokios bausmės jos nusipelnė vien dėl to, kad jų šeimos garbę suteršė brolis – jis pabėgo su vedusia moterimi iš aukštesnės kastos.

23 metų Meenakshi Kumari ir jos jaunesnioji sesuo bus ne tik išžagintos, bet ir priverstos nuogos (išteptais veidais) žygiuoti kaimo gatvėmis.

Sprendimą priėmė išskirtinai iš vyrų sudaryta „liaudies taryba“.

Seserys kreipėsi į Aukščiausiąjį Indijos teismą ir paprašė panaikinti liaudies tarybos šalies Utar Pradešo valstijoje priimtą sprendimą.

Merginų šeima priklauso dalitų kastai, kuri istoriškai žinoma kaip „neliečiamieji“. Nepaisant to, jų brolis įsimylėjo moterį iš aukštesnės kastos. Vasarį jo mylimoji buvo prievarta ištekinta už tos pačios kastos atstovo, nors ir mylėjo kitą vyrą, „Zee“ portalas cituoja M. Kumari.

Įsimylėjėliai kovą pabėgo iš namų, bet netrukus privalėjo grįžti į – vaikino tėvą žiauriai kankino policijos pareigūnai. Kaimo taryba nusprendė, kad dalitų kastos šeima privalo savo garbe atlyginti už vaikino padarytą nusikaltimą.

Paskelbus nuosprendį, merginos pabėgo į šalies sostinę, kur kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą. Nepaisant to, namuose jų ir toliau laukia bausmė. Indijos kaimų teismuose dominuoja džatų kastos atstovai – išskirtinai vyrai.
Protestai Indijoje prieš šiurpų teisingumą

Tokie teismai dažnai skiria mirties ir seksualines bausmes, tačiau, nors jų veikla ir neturi nieko bendro su šalyje taikomais įstatymais, jiems nedraudžiama veikti. Džatai – įtakingi rinkėjai, todėl politikai vengia juos piktinti.

Organizacija „Amnesty International“ parengė prieš mergaitėms skirtą bausmę nukreiptą peticiją: „Niekas negali pateisinti tokios bausmės. Tai neteisinga. Tai nežmoniška. Tai nelegalu“.

„Amnesty International“ Jungtinės Karalystės skyriaus skubių iniciatyvų koordinatorė Rachel Alcock teigia: „Žaginimas – vienas iš bjauriausių nusikaltimų, o ne bausmė. Nieko keisto, kad šis atvejis sukėlė pasipiktinimo bangą visame pasaulyje. Tie kaimų teismai dažnai moterims skiria seksualinės prievartos bausmes. Indijos aukščiausiasis teismas ne kartą viešai sakė, kad tokie dalykai pažeidžia įstatymus. Utar Pradešo valdžia privalo skubiai imtis priemonių ir pasirūpinti šios šeimos saugumu“.