Vaizdo įrašą patalpinęs asmuo teigia, jog tuo metu, kai įvyko incidentas jis filmavo vaizdus Maidane, kai staiga išgirdo šūvį.

Matyti, kaip žmogus, pakirstas kulkos, krenta ant žemės. Prie pašautojo supuola pagalbą mėginantys suteikti asmenys. Protestuotojas neštuvais išnešamas iš aikštės.

Viešbutyje „Ukraina“ sulaikytas dar vienas snaiperis

Kiek anksčiau pranešta, kad Kijeve esančiame viešbutyje „Ukraina“ sulaikytas dar vienas snaiperis, kuris galėjo diena anksčiau šaudyti į antivyriausybinių demonstracijų dalyvius, praneša unian.net.

Apie tai pranešė lenkų „TVP Info“ reporteris Jacekas Gasinskis.

„Panašu, kad jis buvo ten (viešbutyje) registruotas“, - pažymėjo jis. Reporteris pridūrė, kad mitinguotojai viešbutį apieškojo, tai truko visą naktį.

Primename, jog ketvirtadienis Ukrainoje buvo kruviniausia diena per tris mėnesius trukusius protestus. Naujausiais oficialiais duomenimis skelbiama, jog žuvusiųjų skaičius siekia 77, dar keli šimtai yra sužeisti.

Maidane veikia trečioji jėga, provokuojanti aktyvistus ir pareigūnus

Buvęs Vyriausiosios žvalgybos tarnybos vadovas pareiškė, kad Maidane veikia trečia jėga, kuri provokuoja abi puses – aktyvistus ir jėgos struktūrų pareigūnus. Ji ir šaudo į protestuotojus, praneša unian.net.

Tokią nuomonę išsakė buvęs Vyriausios žvalgybos tarnybos vadovas Aleksandras Skipalskis, davęs interviu „Kommersant-Ukraina“.

„Vidaus reikalų ministerija praktiškai nuduoda, kad nepastebi, kaip jai po nosimi veikia nusikalstamos grupuotės, sutarusios su atskirais valdžios atstovais. Todėl dauguma jėgos struktūrų darbuotojų, kurie dirba Maidane, yra dezorientuoti ir iki galo nesupranta, kas vyksta. Sprendžiant pagal viską, maidaniečiai irgi nesupranta, kad veikia trečia jėga, kuri provokuoja abi puses. Štai ši trečia jėga ir yra teroristai pilna to žodžio prasme. Nes ji dirba siekdama įbauginti gyventojus“, - pažymėjo A. Skipalskis.

Jis patikslino, kad sakydamas „trečia jėga“ turi omenyje samdytus asmenis.

„Tai banditai, kurie už pinigus šaudo į žmones. Ukrainos saugumo tarnybai derėtų juos suimti, tačiau jie, gaila, to nedaro... Manau, kad tai samdyti asmenys“, - pridūrė buvęs Vyriausiosios žvalgybos tarnybos vadovas.

Kaip pranešė „Unian“, Sveikatos ministerijos duomenimis, žuvusiųjų per susirėmimus Kijevo centre skaičius išaugo iki 77 asmenų.