Šiurpą keliantis mirtinas žaidimas sausį jau pasiglemžė keturias gyvybes, skelbia „The Mirror“.

Sunerimę bičiuliai jaunuolį ne kartą perspėjo, jog žaidimas itin pavojingas, tačiau sportininko tai nesustabdė: „Jis norėjęs parodyti, kas čia viršininkas“.

Vienas tragiškai gyvenimą baigusio Bradley Eameso bičiulių sako, jog vaizdo įraše matoma, kaip vaikinas susiverčia pusę litro džino. Nugėręs pusę butelio, stabteli atsikvėpti. Butelį jis ištuština iki galo – drebančiomis rankomis siekia antrojo. Įveikęs ir antrąjį pusę litro, vaikinas pasisuka į filmavimo kamerą, parodo į viršų iškeltus nykščius ir pasako: „Pasilinksminkime!“.

Praėjus kelioms akimirkoms po to, kai vaizdo įrašas atsidūrė internete, B. Eamesas pasijuto prastai. Kaip teigia filmuką matęs draugas, vaikinas prieš mirtį parašęs: „Cha cha, skauda pilvą“.
Praeitą pirmadienį vaikino lavonas buvo rastas jo namuose Notingame. Policijos pareigūnai patvirtino žinoję apie vaizdo įrašą, tačiau tvirtina, jog jaunuolio mirties priežastis kol kas nenustatyta.

Ta dieną, kai vaikinas rastas negyvas, jo pamotė Wendy Phelps Eames internete patalpino nuorodą į naujieną apie kitą „Neknominate“ tragediją ir parašė: „Turite kuo skubiau liautis!!!“.

Jungtinę Karalystę užkrėtęs prisigėrimo iššūkis ragina dalyvius gerti ir filmuoti save, tada vaizdo įrašus kelti į internetą. Ir mesti iššūkį kitiems pranokti juos.

Spėjama, jog dvidešimtmetis galėjo išgerti apie 30 burnelių itin stipraus alkoholinio gėrimo – ir tai buvo padaryta vos per dvi minutes. Vaikinas bičiuliams metė iššūkį jį aplenkti.

Kalbėdamas į kamerą, vaikinas prisipažino matęs, kaip kiti jauni žmonės priima „Neknominate“ iššūkį, tačiau, jo nuomone, „jiems nelabai sekasi“.

Šeimos bičiulis vaikino motinos Nicolos Eames vardu patvirtino, jog vaikinas greičiausiai mirė padauginęs alkoholio.

„Kol neišgirdome koronerio išvadų, nieko tiksliai negalime pasakyti. Tai vienas iš realiausių variantų“, - teigia šeimos bičiulis.

„Pomirtinė analizė nepateikė atsakymų į visus reikiamus klausimus, todėl reikia atlikti daugiau tyrimų, aiškinantis mirties priežastis“, - teigia policijos atstovai.

Kaip teigia su alkoholikais dirbančios organizacijos „Kaleidoscope“ atstovas, litras džino – „labai didelis kiekis alkoholio“.

„Organizmui reikia maždaug valandos išskaidyti vieną vienetą alkoholio. Jeigu tokių vienetų 37, gali prireikti net 37 valandų. Pareigūnai rekomenduoja vidutinio sudėjimo suaugusiam vyrui per savaitę suvartoti ne daugiau 21 alkoholio vieneto. O čia vos per dvi minutes jaunimas išgeria tokį kiekį... Jie negailestingai apkrauna organizmą. Dvi pintos džino – labai pavojingas alkoholio kiekis. Tarsi žaistų rusišką ruletę“.

Vaikino pamotė internete ragina jaunus žmones neįsitraukti į tokius pavojingus žaidimus.

„Facebook“ paskyroje ji patalpino nuorodą apie dvidešimtmetį Isaacą Richardsoną, kuris išgėrė mirtiną vyno, viskio, degtinės ir šviesaus alaus kokteilį. Vaikinas iš karto sukniubo pietryčių Londone esančiame viešbutyje, kur ir dirbo. Jaunas vyras mirė ligoninėje.

Policijos pareigūnai aiškinasi, ar žaidimas „Neknominate“ nesusijęs ir su 29 metų Kardifo gyventojo Stepheno Brookso mirtimi. Jaunas vyras praeitą savaitgalį mirė išgėręs puslitrį degtinės. Prie internete paplitusio išgėrimo iššūkio minimos ir dar dvi mirtys – 19 Johnny Byrne‘o ir 22 metų Rosso Cummingso.

Internete B.Eameso bičiuliai ir artimieji reiškia užuojautą dėl draugo mirties.

Štai ką „Facebook“ parašė velionio pamotė Wendy: „Ilsėkis ramybėje, mielasis – labai tavęs ilgėsiuos, tave mylėjo tiek daug žmonių“.

Vaikino motina teigia: „Dėl tavęs mano gyvenimas įgavo prasmę. Amžiams liksi mano mintyse – galvosiu apie tave kiekvieną akimirką“.

Vaikino broliai Richardas ir Jonas taip pat nusprendė pasisakyti socialinėje žiniasklaidoje. Richardas teigia: „Esu sugniuždytas“. Jonas parašė: „Myliu tave, brolau. Labai tavęs ilgėsiuos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)