Teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ dėmesio centre atsiduria tos šalys, kurių vadovai pasisakė už kovą su džihadistais. Tarp jų buvo ir Vokietija.

Naujame propagandiniame vaizdo įraše iš Sirijos šį kartą islamistas iš Šiaurės Reino-Vestfalijos grasina kanclerei ir kitų Europos valstybių vadovams. „Laukiame jūsų! Mes jūsų laukiame jau 1400 metų!“, – sako džihadistas, pasivadinęs „Abu Dawud“, maždaug dešimties minučių trukmės vaizdo įraše, adresuotame Jungtinėms Valstijoms.

„Tas pats galioja ir jums, jūs, vokiečiai! Purvina Merkel! Po to, kai tu savo dovanas atidavei Izraeliui. Susirinkite visi! Hollande'ai, Cameronai, Putinai! Susirinkite visi prieš musulmonus. Jūs tik pralaimėsite!“
Toliau vokietis džihadistas kreipiasi į savo „brolius ir seseris Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje“ ir ragina juos prisijungti prie „Islamo valstybės“. „Nevalia susidėti su purvinais! Kovokite Alacho kelyje!“, – ragina vokietis.

„Welt“ duomenimis, „Abu Dawud“ prisistatantis islamistas yra į kitą tikėjimą persivertęs Michaelis N., anksčiau gyvenęs Gladbeke. Šaltiniai saugumo institucijose teigia, kad ekstremistas – islamistų kurstytojas. Jis buvo salafistų organizacijos „Millatu Ibrahim“, kurią 2012 metų birželį Vokietijos Vidaus reikalų ministerija uždraudė, lyderis.

Michaelis N. dažnai sakė pamokslus „Millatu Ibrahim“ bendruomenei Solingene. 2012 metų vasarą jis kartu su savo žmona iš Vokietijos išvyko į Egiptą. Vėliau trumpam apsistojo Libijoje, o paskui persikėlė į Siriją ir prisijungė prie „Islamo valstybės“.

Praėjusį savaitgalį teroristinė organizacija naujame propagandinio leidinio „Dabiq“ numeryje pagrasino smogti Europai, Šiaurės Amerikai ir Australijai. Musulmonai įvairiose šalyse, tarp jų ir Vokietijoje, raginami kovoti prieš „kryžiuočius“.

Vokietijos saugumo institucijos šiuo metu neturi jokių įrodymų dėl konkrečių islamo teroristų išpuolių planų.