Sviediniai nuolat sproginėjo, taip pat vyko daug susirėmimų, o virš Alepo pakilo dulkių ir dūmų debesis, pasakojo šio šiaurinio miesto gyventojai ir padėtį šalyje stebinti organizacija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Šie mūšiai neturi precedento ir nesiliauja nuo ketvirtadienio. Anksčiau susirėmimai vykdavo tik viename ar dviejuose kvartaluose arba (miesto) rajone, tačiau daba kovojama keliuose frontuose", - SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP.

Žmonės, gyvenantys rajonuose, kurie anksčiau buvo mažiau nukentėję per jau du mėnesius vykstančias kovas dėl Alepo, taip pat sakė AFP, kad dabartinis mūšis "neturi precedento".

"Mūšio garsai... buvo nesiliaujantys, - sakė centriniame Suleimanijos rajone gyvenantis 30-metis vyras, vardu Ziadas. - Visi išsigandę. Dar nesu girdėjęs nieko panašaus."

Menkiau ginkluoti sukilėliai, kurių margas pajėgas sudaro maištininkai kariai ir civiliai, ėmęsi ginklų per jau 18 mėnesių vykstančią kovą, siekiant nuversti prezidento Basharo al Assado režimą, ketvirtadienį paskelbė pradedantys žūtbūtinį Alepo puolimą.

"Šį vakarą Alepas bus mūsų, arba būsime nugalėti", - sukilėlių vadas Abu Furatas sakė AFP, kai keli tūkstančiai kovotojų pradėjo puolimą mieste.

Vienas AFP korespondentas suskaičiavo apie 16 minosvaidžio sviedinių sprogimus nuo 17 val. iki 19 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, o trijuose armijos kontroliuojamuose rajonuose, įskaitant Suleimaniją ir Sajid Alį, maždaug kas 15 minučių pasigirsdavo po šūvį.

"Pirmąkart mačiau kažką panašaus Sajid Alyje, - kitas gyventojas sakė AFP, prašydamas neviešinti jo vardo. - Vienas iš minosvaidžio sviedinių pataikė į gyvenamąjį pastatą ir užmušė keturis vienos šeimos narius, įskaitant senyvo mažiaus vyrą ir mažą vaiką. Mėginome nunešti juos į ligoninę, bet jie jau buvo negyvi."

"Gatvėje buvo siaubingas vaizdas. Daugybė žmonių mėgino padėti. Ten buvo vaikų ir ištisų šeimų, nes tai civilių rajonas", - pridūrė jis.