Kurdų pareigūnas žurnalistams sakė, kad susitarimas numato „paliaubas ir visų ginkluotųjų pajėgų išvedimą iš miesto“.

Kurdai ir režimo pajėgos taip pat susitarė apsikeisti belaisviais ir sužeistaisiais, taip pat atidaryti per susirėmimus blokuotus kelius.

Minėtas kurdų pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad JAV palaikomos kurdų sukarintos pajėgos ir Sirijos režimas išves savo karius iš Chasakos, tačiau mieste liks kurdų ir vyriausybės policijos pajėgos.

Jis pridūrė, kad minėtas susitarimas buvo sudarytas „tarpininkaujant Rusijos kariuomenės pareigūnams“.

Sirijos valstybinė televizija patvirtino, kad antradienio popietę kovojančios šalys susitarė dėl paliaubų.

Pirmadienį kurdų, Damasko režimo ir Rusijos kariuomenės pareigūnai susitiko Hmeimimo oro pajėgų bazėje parengti susitarimo, kuris leistų užbaigti smurto protrūkį Chasakoje.

Rusija laukia JT signalo paliauboms Alepe

Rusija teigia įgyvendinsianti paskelbtas 48 valandų paliaubas Sirijos Alepo mieste, kai tik Jungtinės Tautos (JT) bus paruošusios pagalbos krovinius, praneša agentūra dpa.

Tai suderinta su Sirijos vadovybe, antradienį Maskvoje pareiškė gynybos viceministras Anatolijus Antonovas. Pradžioje Rusija ir Sirija esą laukią JT specialiojo pasiuntinio Staffano de Misturos žinutės, kad pagalbos prekės paruoštos.

Rusija praėjusią savaitę pareiškė esanti pasirengusi reguliarioms paliauboms. Vakarai ragina jas greitai įgyvendinti, kad žmonės Alepe sulauktų būtiniausių prekių.