Žinią perdavė Sirijos vyriausybės delegacija, kuri Vatikane surengė derybas su pontifiko valstybės sekretoriumi Pietro Parolinu ir santykių su valstybėmis sekretoriumi Dominique‘u Mamberti.

„Delegacija atvežė žinią nuo prezidento Assado Šventajam Tėvui ir paaiškino Sirijos vyriausybės poziciją“, - sakoma pareiškime.

Oficialioji Sirijos naujienų agentūra SANA pranešė, kad B.al Assadas išreiškė savo vyriausybės „ryžtą pasinaudoti savo teise ginti visus savo piliečius, kad ir kokia būtų jų religija, nuo nusikaltimų, kuriuos vykdo takfiritų (musulmonų sunitų ekstremistų) gaujos, puldinėjančios juos jų namuose, jų garbinimo vietose ir jų rajonuose“.

B.al Assado režimas didžiuojasi savo pasaulietiškumu. Sukilėliai, siekiantys jo nuvertimo, yra daugiausia sunitai, o vyriausybę remia daugiausia alavitų mažuma, kuriai priklauso ir B.al Assadas, taip pat – krikščionys ir kitos mažumos.

B.al Assadas sakė, kad konfliktas gali būti išspręstas tik „nacionaliniu dialogu tarp sirų, be užsienio kišimosi, nes Sirijos žmonės yra vieninteliai savo pačių likimo šeimininkai“.

Alepo mieste per dvi savaites trunkančią oro smūgių kampaniją žuvo 517 žmonių

Mažiausiai 517 žmonių, tarp jų 151 vaikas, žuvo nuo gruodžio 15 dienos per Sirijos aviacijos antskrydžius, kurių taikiniais tapo sukilėlių kontroliuojami rajonai šiauriniame Alepo mieste, sekmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“, kuri gauna informaciją iš Sirijoje esančių aktyvistų ir įvykių liudininkų, duomenimis, antskrydžių aukomis taip pat tapo 46 moterys.