Sirijos demokratinės pajėgos (SDF), manoma, dislokavo apie 30 tūkst. kovotojų.

JAV vadovaujamos koalicijos karo lėktuvai prisidės prie puolimo, o Rusija taip pat sakė remsianti kovotojus. Jungtinės Valstijos nori padidinti arabų kovotojų SDF skaičių. Šiuo metu SDF sudaro mažiausiai 25 tūkst. kurdų ir nuo 5 000 iki 6 000 arabų.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR) pranešė, kad antradienį SDF kovotojai pastebėti keliaujantys į Pietus nuo Tal Abjado miesto šalia Turkijos sienos link Ain Isos miestelio, įsikūrusio apie 60 km į Šiaurės Vakarus nuo Rakos. Organizacija pridūrė, kad buvo pranešta apie susirėmimus.

Antiislamiškų aktyvistų grupės RBSS teigimu, antradienį vykdyti antskrydžiai prieš IS pozicijas į Šiaurę nuo Rakos, o intensyvi kova vyko aplink Heišos kaimą.

SDF vadė Rojda Felat „Twitter“ paskyroje rašė, kad naujo puolimo tikslas - „išlaisvinti Šiaurės Raką“ ir tuos, gyvenančius IS priespaudoje.

SDF šaltinis kurdų naujienų agentūrai „Rudaw“ teigė, esą kovotojai „artės Didžiojo Fatiseho, Mažojo Fatiseho ir Tiši kaimų link, siekiant iš jų išvyti IS kovotojus“.

Teigiama, kad Rakos mieste yra apie 3 000 - 5 000 IS kovotojų. Raką IS užėmė 2013 metų rugpjūtį ir greitai įkūrė ten būstinę.