Pasak oficialiosios naujienų agentūros SANA, prie įėjimo į Sayyedos Zeinab šventyklą, susisprogdino mirtininkas, taip pat susprogdintas užminuotas automobilis. Šią šventyklą garbina šiitai visame pasaulyje.

Britanijoje registruota žmogaus teises Sirijoje ginanti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė didesnį aukų skaičių – mažiausiai devyni žuvę, apie 30 sužeista.

Ši šventykla, esanti už 10 km į pietus nuo Damasko, nors ir saugoma vyriausybės pajėgų, yra puldinėjama džihadistų, taip pat ir grupuotės „Islamo valstybė“ (IS).

Ankstesnis išpuolis buvo balandžio 25 dieną, kai prie Sayyidos Zeinab šventyklos žuvo septyni žmonės, sužeista dešimtys.

Vasarį per virtinę IS surengtų sprogimų netoli šios šventyklos žuvo 134 žmonės, nurodo SOHR. Sausį per panašų išpuolį IS nužudė 70 žmonių

Būtent grėsmė Sayyidos Zeinab šventyklai, anot Libano šiitų grupuotės „Hizbollah“, verčianti ją kištis į pilietinį karą Sirijoje prezidento Basharo al-Assado pusėje.

Šioje šventykloje, virš kurios yra iškilęs auksu blizgantis svogūno pavidalo kupolas, yra pranašo Muhammado vaikaitės Zeinab kapas.