Ji nurodė, kad Damasko režimas gali pretenduoti „patekti į Guinnesso pasaulio rekordų knygą ..., surengęs apie 2 000 aviacijos smūgių prieš savo žmones per pastarąsias 40 dienų“.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, gaunanti informacijos iš plataus aktyvistų ir medikų tinklo Sirijoje, sakė, kad per tuos reidus žuvo mažiausiai 527 civiliai, sužeista dar apie 2 000.

Vien trečiadienį per reidus rytiniame Rakos mieste, kurį džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ yra paskelbęs savo „sostine“, žuvo 95 žmonės, SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP.

Sirijos oro pajėgos pirmuosius smūgius sukilėlių kontroliuojamose teritorijose pradėjo 2012-ųjų liepą, kai vyriausybė prarado kontrolę didelėje šiaurinio Alepo miesto dalyje.

Nuo to laiko vyriausybės aviacija beveik kasdien atakuodavo sukilėlių pozicijas visoje šalyje, dažnai mėtydama iš sraigtasparnių užminuotas statines.

„Vien per pastarąsias 40 dienų aviacijos smūgių surengta 12 iš 14 Sirijos provincijų, – pabrėžė R.Abdel Rahmanas. – Milijonai žmonių paliko savo namus dėl tų smūgių, tapę perkeltais asmenimis šalies viduje arba pabėgėliais kaimyninėse šalyse.“

Sirijos oro pajėgos šiuo metu turi 275 karo lėktuvus; pernai jos neteko 87 orlaivių, kurių dalį numušė sukilėliai, nurodė Vašingtone įsikūręs Strateginių ir tarptautinių studijų centras.