Jo teigimu, Damaskas negali sutikti su idėja, kurią pasiūlė JT taikos pasiuntinys Staffanas de Mistura, sekmadienį vadovavęs deryboms Sirijoje, kuriomis siekiama sumažinti smurtą antrame didžiausiame Sirijos Alepo mieste.

„Jis kalbėjo apie autonominę administraciją“ rytų Alepe, po susitikimo su S. De Mistura sakė W. Muallemas.

„Mes jam pasakėme, kad tai visiškai atmetame. Argi įmanoma, kad JT norėtų apdovanoti teroristus?“ – sakė Sirijos užsienio reikalų ministras.

Sirijos vyriausybė „teroristais“ vadina visus, kas priešinasi prezidento Basharo al-Assado režimui.

S. de Mistura Sirijoje lankosi tuo metu, kai vyriausybės pajėgos jau nuo liepos vidurio laiko yra apgulusios Alepą. JT pasiuntinys neseniai pasiūlė nutraukti kovos veiksmus mieste ir leisti džihadistams pasitraukti, o Sirijos vyriausybė turėtų pripažinti opozicinę administraciją rytinėje Alepo dalyje.

„Mes jam pasakėme, kad sutinkame, jog teroristai turi palikti rytinę Alepo dalį. ... Tačiau negalime leisti, kad 275 tūkst. mūsų piliečių laikytų įkaitais 5 tūkst., 6 tūkst., 7 tūkst. ginkluotų vyrų, – sakė W. Muallemas. – Jokia vyriausybė pasaulyje su tuo nesutiktų. Kuo greičiau jie išvyks (ir mes leidžiame jiems pasirinkti, kur eiti), tuo greičiau pasibaigs gyventojų kančios. Valstybinės institucijos privalo grįžti į rytų Alepą.“

Sirijos užsienio reikalų ministras taip pat sakė, kad S. de Mistura nepasiūlė naujos datos taikos deryboms siekiant sureguliuoti Sirijos konfliktą, nuo 2011 metų kovo nusinešusio daugiau nei 300 tūkst. gyvybių.

Tarptautinės pastangos sutaikyti Sirijos vyriausybę ir sukilėlius iki šiol buvo bevaisės.