KLDR valstybinės televizijos žiūrovai pamatys laidą apie automobilius "Aukščiausia pavara” ("Top Gear”), serialą "Daktaras Kas” ("Doctor Who”) apie keliones laike ir laidą vaikams "Teletabiai” ("Teletubbies”).

Iniciatyvą atrinkti laidas Šiaurės Korėjai pernai iškėlė BBC, ją parėmė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Viljamas Heigas (William Hague), kadangi tai, jo manymu, "tinkamas būdas padėti tokiai uždarai visuomenei geriau suprasti, kas vyksta pasaulyje”.

Derybos dėl konkrečių laidų truko kelis mėnesius. BBC nekomentuoja šios informacijos, kol oficiali sudartis dar nesudaryta.

Šiaurės Korėjoje griežtai baudžiama už uždraustų laidų žiūrėjimą. Pastaruoju metu šalyje 80 žmonių buvo sušaudyta už nusikaltimus, susijusius ir su Pietų Korėjos televizijos laidų kontrabanda. Daugelis KLDR gyventojų laiko užsienio laidų įrašus USB atmintinėse, kurias nesunku paslėpti.

Tuo metu BBC nepatvirtina pranešimo, kad esą per Šiaurės Korėjos valstybinę televiziją ketinama rodyti Didžiosios Britanijos transliuotojo sukurtas laidas.

Kaip pareiškė sekmadienį žurnalistams BBC ryšių su visuomene skyriaus vadovas Philipas Flemiongas, "oficialūs komentarai bus paskelbti tik po to, kai bus pasirašyta atitinkama licencinė sutartis - jei ji apskritai bus pasirašyta”.

"Žinoma, ši tema kelia didelį visuomenės susidomėjimą, todėl dabar minimos įvairiausios laidos ir jų rodymo datos”, - pareiškė BBC atstovas.