Dviejuose vaizdo įrašuose užfiksuotas dvi dienas iš eilės Karališkąją Alberto salę aplankantis Kim Čen Čolas.

Vienas Šiaurės Korėjos apžvalgininkas patvirtino, kad vaizdo įrašuose – Šiaurės Korėjos lyderio brolis, kuris buvo pašalintas iš eilės į šalies vadovo postą prieš keletą metų.

Vaizdo medžiagoje, kurią trečiadienį įrašė Japonijos televizija, užfiksuota, kaip prie koncertų salės Vakarų Londone atvyksta automobilis, o iš jo išlipa moteris, vilkinti žalią, odinį švarką ir dėvinti akinius. Iš automobilio taip pat išlipa beveik identiškai apsirengęs Kim Čen Čolas. Žurnalistai apipuola jį klausimais, tačiau jis netaria nė žodžio. Tie patys lankytojai pastebėti antrame E. Klaptono koncerte, vykusiame ketvirtadienio naktį toje pačioje vietoje.

BBC žurnalistas Simeonas Patersonas, dalyvavęs ketvirtadienį vykusiame koncerte, teigė, kad Šiaurės Korėjos lyderio brolis atrodė taip pat, kaip ir kiti gerbėjai, tačiau jį supo pareigūnai.

„Jie akivaizdžiai nebuvo E. Claptono fanai ir atrodė ne vietoje. Tačiau jis (Kim Čen Čolas) linksminosi, dainavo“, – pasakojo BBC žurnalistas.

Kim Čen Čolas jau yra dalyvavęs E. Claptono koncertuose Vokietijoje 2006 metais ir Singapūre 2011-aisiais.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Kim Čen Čolas apsistojo „Chelsea Harbour“ viešbutyje Vakarų Londone. Šiame viešbutyje kambario kaina nakčiai gali kainuoti daugiau nei 3 290 dolerių. Be to, „Yonhap“ pridūrė, kad vaikinas penktadienį turėtų išskristi į Maskvą.

Pranešama, kad Kim Čen Čolas yra vyriausias buvusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo (Kim Čen Iro) ketvirtosios žmonos vaikas. Jam yra 33-eji.

Buvęs Kim Čen Iro sušių meistras pasakojo, kad šalies lyderis neigiamai vertino savo sūnų, kadangi jis jam primindavo mažą mergaitę.

Būtent jis turėjo tapti Pchenjano vadovu, tačiau 2009 m. Kim Čen Iras persigalvojo ir jam mirus, Šiaurės Korėjos lyderio vairą 2011 m. gruodį perėmė Kim Čen Unas.