„Ir toliau melskitės už mane“, – sakė ilgiausiai nelaisvėje laikomas Kennethas Bae žinutėje savo šeimai ir draugams, kurioje prašė jų pasirūpinti jo paleidimu.

K.Bae televizijai CNN sakė, kad yra „darbo stovykloje, kur dirba aštuonias valandas per dieną ir šešias dienas per savaitę, tačiau pridūrė, kad su juo elgiamasi kiek įmanoma humaniškai“.

K.Bae, Jeffrey Fowle'as ir Matthew Milleris su CNN kalbėjosi viename Pchenjano viešbučių.

K.Bae buvo suimtas 2012 metų lapkričio mėnesį ir nuteistas 15-ai metų sunkiųjų darbų, dėl kaltinimų, kad bandė nuversti Šiaurės Korėjos režimą.

56-erių J.Fowle'as į Šiaurės Korėją atvyko balandžio 29 dieną ir buvo suimtas, kaip pranešama, nes savo viešbučio kambaryje paliko Bibliją.

Amerikietis sakė „neturintis skundų“ dėl elgesio su juo.

„Kol kas viskas labai gerai ir aš tikiuosi ir meldžiuosi, kad taip būtų ir toliau, kol būsiu čia – dar dvi dienas ar dar du dešimtmečius“, – sakė jis.

J.Fowle'as pageidavo, kad į Pchenjaną derėtis dėl jo paleidimo atvyktų buvę jas prezidentai Billas Clintonas arba George'as Bushas kaip specialieji pasiuntiniai.

„Šiuo metu man viskas gerai, bet noriu, kad žmonės žinotų, jog prarandu viltį. Aš desperatiškai prašau pagalbos“, – sakė jis.

24-erių M.Milleris buvo taip pat suimtas; tai įvyko balandžio mėnesį, kai prie imigracijos pareigūnų suplėšė jam išduotą vizą ir paprašė prieglobsčio.

Visi trys suimtieji sakė pasirašę savo kaltės prisipažinimus, pranešė CNN.