Raketos paleidimą stebėjo pats Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, šalies kariuomenę vėliau pasveikinęs su persilaužimu nacionalinės gynybos pajėgumų stiprinimo srityje.

Šiaurės Korėja iki šiol neturėjo tiksliai nutaikomų taktinių ginklų, tačiau neseniai paviešinto propagandinio filmo analizė rodo, kad Pchenjanas gali turėti rusiškų "KH-35" tipo raketų. KCNA tiksliai nenurodė, kada atliktas bandymas, tačiau informacijos paviešinimas "sutapo" su trimis birželio 26 dieną paleistomis trumpojo nuotolio raketomis, kurios nukrito Japonijos jūroje.

Oficialus Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos laikraštis "Rodong Sinmun" penktadienį paviešino raketos bandymo nuotraukas, kuriose taip pat užfiksuotas ir Kim Jong Unas.

Į Pchenjano bandymą operatyviai sureagavo Vašingtono ir Seulo pareigūnai. JAV atstovai tikino analizuojantys "galimą grėsmės lygį ir technines bandymo detales", o Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovai pranešė, kad šiaurinė kaimynė padidino savo raketų skrydžio nuotolį, o koviniams užtaisams suteikė nutaikymo galimybę.