Dėl Pchenjano raketų programos ir siekio tobulinti branduolinius ginklus Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba ne kartą įvedė šaliai sankcijas.

Cituodama aukšto rango Pietų Korėjos pareigūnus bei Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų šaltinius, naujienų agentūra "Yonhap" pranešė, kad dvi naujos raketos buvo pakrautos ant raketų paleidimo įrenginio.

JAV televizijos transliuotojas CNN ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės, cituodamos JAV gynybos pareigūną, praėjusią savaitę skelbė, kad Pentagonas dislokavo pažangiųjų technologijų radarų sistemą, ateinančiais mėnesiais stebėsiančią galimą Šiaurės Korėjos tolimojo nuotolio raketos paleidimą.

Naujaisiais metais Šiaurės Korėjos lyderis Kim Čen Unas teigė, kad šalis 2016 metais padarė didelę pažangą branduolinių ginklų srityje. Analitikai nesutaria, ar Pchenjanui pavyks realizuoti savo branduolines ambicijas, turint omenyje, kad šaliai dar nė karto nepavyko sėkmingai išbandyti tarpžemyninės balistinės raketos. Tačiau visi sutinka, kad Kim Čen Unui tapus Šiaurės Korėjos lyderiu, šalis šioje srityje padarė didelę pažangą.