Dramkryje, netoli pietinio miesto Portadauno, kariai laukuose įrengė spygliuotos vielos užtvaras, ruošdamiesi didesnei konfrontacijai dėl draudimo sekmadienį surengti eitynes.

Kasmetinio "eitynių sezono" pagrindiniai organizatoriai, Oraniečių ordino vadovai dar kartą pasiūlė užbaigti konfliktą dėl parado, pažadėję nutraukti protestus, jei valdžia panaikintų sekmadienio draudimą.

Informuoti šaltiniai praneša, kad Paradų komisija, priežiūros institucija, kuri trečiadienį uždraudė rengti eitynes Dramkryje ir netoli katalikų rajono Belfaste, penktadienį apsvarstys pasiūlymą ir atskirai susitiks su oraniečių bei katalikų atstovais.

Policijos pranešimu, ankstų penktadienio rytą radikalių protestantų rajone Belfaste pasigirdo šūviai, tačiau pranešimų apie nukentėjusiuosius ar padarytą žalą nėra.

Kito incidento metu, kai minia pamėgino pagrobti policijos automobilį šiaurinėje miesto dalyje, policija sulaikė vieną žmogų. Dvi policijos nuovados ir viešąją tvarką prižiūrėję pareigūnai buvo apmėtyti padegamaisiais užtaisais.