"Tai neliks nenubausta ir visas reikalas bus nuodugniai ištirtas", - Serbijos valstybinei televizijai RTS sakė I.Dačičiaus patarėjas saugumo klausimais Ivica Tončevas.

Toks atvejis yra pirmas Serbijoje. Vaizdo medžiagoje iš "slaptos kameros" laidos "Neįmanoma misija" matyti, kaip 47 metų I.Dačičius, sutrikęs nusišypso, kai krūtininga "žurnalistė", uždavusi jam klausimą apie politiką, lėtai atkryžiuoja kojas.

Scena buvo parodija "Esminio instinkto" - Holivudo 1992 metų erotinio trilerio, kuriame žmogžudyste įtariama Sharon Stone herojė, nevilkėdama apatinių, sukryžiuoja ir atkryžiuoja kojas siekdama išmušti iš vėžių policijos tyrėjus.

Serbų epizodo 90 sekundžių trukmės klipas "Youtube" jau buvo peržiūrėtas 3,5 mln. kartų, dėl didelio apkrovimo buvo "užlūžusi" laidos interneto svetainė.

Branka Kneževič, buvęs modelis, kuri yra pozavusi žurnalo "Playboy" serbiškai versijai, sakė, kad netikros žurnalistės vaidmuo jai buvo "didžiulis iššūkis", ir pagyrė I.Dačičių už tai, kad jis - "puikus vyras".

"Premjerui turiu tik gerų žodžių", - bulvariniam laikraščiui "Blic" sakė 35 metų B.Kneževič.

"Jis stiprus, tikras vyras, kaip tik tas, kuris turėtų vadovauti šiai šaliai", - pridūrė ji.

Tačiau Serbijos žiniasklaidos priežiūros institucija RRA nurodė televizijoms - ir privačioms, ir valstybės kontroliuojamoms - nerodyti tos "vulgarios" laidos.

Laidos autoriai - privati prodiusavimo kompanija - sako, kad jų tikslas "buvo ne įžeisti Dačičių ar jo postą".

"Mes nieko nenorėjome pažeminti ... Bet gerbsime sprendimą nerodyti šio epizodo nepaisant ankstesnių suderinimų", - sakė jie.