A. Kodakovskio teigimu, Donecko mieste tiek daug rusų, kad jie netgi kuria savo atskirus batalionus. Tačiau vadas paneigė gandus, esą savanorius siunčia Maskva. Vakarai tikina, kad Rusija į Ukrainą siunčia savanorius, anksčiau kariavusius šalies karinėse pajėgose.

„Manau, kad ten nėra šimtas rusų savanorių. Jų ten yra kur kas daugiau. Kalbama apie atskirų savanorių batalionų kūrimą“, – „Reuters“ korespondentams teigė A. Kodakovskis.

„Jie kovoja geriau nei mes, tačiau vienas lauke ne karys, todėl jie kartu kovoja su sukilėliais, kurie mokosi, kaip rengti atakas, įgyja daugiau patirties“, – tvirtino „Vostok“ bataliono vadas, pridūręs, kad savanoriai anksčiau buvo desantininkai, tarnavo Rusijos kariuomenėje ir kariniame jūrų laivyne. Visi turi karinės patirties, yra geros formos ir moka elgtis su ginklais.

Vakarai kaltina Rusiją teikiant paramą prorusiškiems separatistams. Maskva savo ruožtu kaltinimus atmeta, tačiau, NATO duomenimis, Rusija Ukrainos rytuose yra dislokavusi apie 1 000 ginkluotų karių, kurių skaičius sumažėjo, pasirašius paliaubų sutartį.