„Tai mes jį pašovėme. Iš Kalašnikovo automatinių šautuvų“, – trumpoje spaudos konferencijoje sakė vietos liaudies pasipriešinimo būrio narys Jevgenijus Gorbikas, informuoja unian.net.

Jo įsitikinimu, lėktuvas blokavo jų ryšį.

Na o Slovjansko liaudies meras Viačeslavas Ponomariovas, kuris anksčiau sakė, kad „liaudies pasipriešinimo kovotojai“ nešaudė į į lėktuvą, dabar teigė, jog tą akimirką dar neturėjo tokios informacijos.

„Vakar dar neturėjau visos informacijos“, – paaiškino jis.

Kaip jau pranešė „Unian“, balandžio 22 d. virš Slovjansko nežinomi asmenys apšaudė Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų lėktuvą „An-30“, kuris vykdė žvalgomąjį skrydį.

Po puolimo lėktuvo ekipažui pavyko nusileisti Kijeve.

Buvo pranešama, kad į lėktuvą pataikė kelios kulkos.

Generalinė prokuratūra aiškinasi, kas apšaudė lėktuvą „An-30“ Slovjanaske.

Ukrainos ir Rusijos pasienyje iškasė 600 km prieštankinių griovių

Dalyje Ukrainos ir Rusijos pasienio iškasta apie 600 km prieštankinių griovių ir kitų inžinerinių įrengimų.

Apie tai Antiteroristiniame centre prie Ukrainos saugumo tarnybos trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Pasienio apsaugos tarnybos Spaudos tarnybos vadovas Olegas Slobodianas, informuoja news.liga.net.

„Daugiau nei 600 kilometrų griovių ir kitų įrengimų, kurie galėtų sulaikyti ir neleisti prasmukti į Ukrainą ginkluotoms pajėgoms ir gyvai jėgai“, – sakė O. Slobodianas.

Jo teigimu, apskritai pastarosiomis dienomis padėtis pasienyje su Rusija buvo įtempta, bet stabili. Sienos nekirto organizuotos grupės, kurių tikslas galėtų būti destabilizuoti padėtį, įvežti ginklų ar narkotikų. Prieš dieną įvažiuoti į Ukrainą uždrausta 197-iems Rusijos piliečiams (dar prieš dieną – 250).

Rusams, kuriems ilgam uždrausta įvažiuoti į Ukrainą, į pasą dedamas atitinkamas spaudas ir pateikiama raštiška draudimo priežastis.

Sustiprinta kontrolė teritoriniuose Azovo jūros vandenyse – nuolat plaukioja penki kateriai su taktinėmis grupėmis, kurios saugo kranto liniją išilgai Ukrainos sienos palei Azovo jūrą.