„Iš Rusijos pusės artilerija apšaudyti kontrolės postai Makarovo ir Kamyšnojės gyvenvietėse, taip pat du kartus – Ukrainos pajėgų pozicijos pasienio zonoje. Ukrainos pajėgos nuostolių nepatyrė“, - pažymi D. Tymčukas.

Jis taip pat pranešė, kad evakuojant sužeistuosius iš kontrolės posto antiteroristinės operacijos zonoje minosvaidžiais buvo apšaudytas greitosios pagalbos automobilis. Pirminiais duomenimis, yra aukų. Taip pat apšaudytos antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijos Stukalovo Balkos gyvenvietėje. Minosvaidžiais šaudyta visą valandą.

Du kartus BM-21 „Grad“ apšaudė Luhansko oro uostą. Kariai nenukentėjo, sugadinti trys technikos vienetai.

Minosvaidžiais apšaudyta Peski gyvenvietė. Praėjus trims valandoms po apšaudymo tas pačias pozicijas atakavo separatistinė grupuotė. Puolimas buvo atremtas, rašo D. Tymčukas.

Rusijos „Grad“ visiškai sunaikino Donecke esantį Stepanovkos kaimą

Per apšaudymus iš Rusijos teritorijos visiškai sunaikintas Donecko srityje esantis Stepanovkos kaimas, skelbia unian.net.

Ši žinia paskelbta antiteroristinės operacijos spaudos tarnybos „Facebook“ puslapyje.

„Kadaise klestėjusią gyvenvietę, kurioje gyveno daugiau kaip tūkstantis gyventojų, kur skambėjo vaikų juokas, buvo švenčiamos vestuvės, dabar visiškai sunaikino BM-21 „Grad“ salvės. Rusijos raketos taikliai pataikė į taikių ukrainiečių namus, griaudamos ne tik namus, bet ir žmonių svajones bei likimus“, - teigiama pranešime.