Žurnalistė kalbėjosi su mergina klube „Rasputin“. Jelizaveta Peskova pasakė keletą netikėtų su tėvu susijusių dalykų, tarp kurių ir istorija apie tai, kad tėvo ir sportininkės Tatjanos Navkos vestuvės buvo surežisuotos.

Kaip rašo newsru.com, K. Sobčiak interviu pradžioje paklausė J. Peskovos, ar ši nesiilgi tėvynės.

„Iš tikrųjų pripratau nesiilgėti. Labai džiaugiuosi, kad čia gyvenu ir kad turiu galimybę tiek nuvykti į Maskvą pas giminaičius, tiek ir likti čia su savo draugais, mama, broliu, kurį beprotiškai myliu. Visas mano sąmoningas gyvenimas susijęs su Paryžiumi“, – patikino ji.

K. Sobčiak pasidomėjo, ar J. Peskovai patinka liberali Paryžiaus atmosfera ar tai jai nekelia sunkumų. „Iš tiesų man visiškai nėra sudėtinga. „Kaifuoju“ nuo to, man tai beprotiškai patinka“, – prisipažino J. Peskova.

„Ar tai reiškia, kad esate už „Charlie Hebdo“ demonstraciją ir tos pačios lyties asmenų santuokas?“ – patikslino klausimą žurnalistė. „Jei atvirai – taip. Ne tai kad esu už vienalytes santuokas, tiesiog nesu prieš tos pačios lyties asmenų poras, taip galėčiau pasakyti. Aš manau, kad tai iš tiesų yra žmogaus pasirinkimas, mes nežinome, kokiomis aplinkybėmis žmogus augo, kas jo galvoje. Tiesiog palaikau kiekvieno žmogaus pasirinkimą“, – paaiškino ji.

Rusijoje tos pačios lyties asmenų santuokos uždraustos, o pagrindiniuose šalies televizijos kanaluose skamba homofobiški radikalaus pobūdžio pareiškimai šia tema.

Vėliau K. Sobčiak paklausė J. Peskovos, ką ši mano apie neseniai įvykusias tėvo vestuves.

„Juk vestuvių nebuvo“, – netikėtai pareiškė pašnekovė.

„Vestuvių nebuvo, aš pati jose nedalyvavau, kiek žinau, apie vestuves, apie kurias žino visi žmonės oficialia prasme, net ir kalbos negalėjo būti“, – patikino J. Peskova.

K. Sobčiak savo ruožtu nustebusi priminė, kad tuoktuvių dieną internete paskelbta daugybe nuotraukų iš vestuvių ceremonijos ir iškilmių. „Bet kokias nuotraukas galima padirbti, galima paruošti dekoracijas, galima išpuošti žmones. Nesakau, kad visi ten buvo tokie, bet nuotraukos atspindi toli gražu ne viską“, – paslaptingai sakė J. Peskova.

Į klausimą, ar T. Navka ir D. Peskovas susituokė, J. Peskova neatsakė patikindama, kad tai jos neliečia: „Tiesiog žinau, kad jokių vestuvių nebuvo, o visa tai, ką matė žmonės, tebuvo paprasta šventė, dar viena proga didžiulėms iškilmėms surengti“.

Kai K. Sobčiak pamėgino paklausti J. Peskovos, ar ji matė įrašą apie santuokos įregistravimą tėvo pase, mergina patikino, kad nėra mačiusi tėvo paso niekada gyvenime.

„Žmonėms jis pasakoja skirtingus dalykus, todėl iš tikrųjų nežinau tiesos“, – patikino ji.

J. Peskvos teigimu, pats tėvas jai sakė, kad oficialaus santuokos su T. Navka įregistravimo nebuvo, o taip pat nebuvo ir pačių vestuvių.

Dmitrijaus Peskovo ir Tatjanos Navkos vestuvės

„Jis visiems pasakoja skirtingus dalykus, todėl iš tikrųjų nežinau tiesos“, – sakė ji. Mergina sakė tikinti tėvo žodžiais, kad vestuvių nebuvo.

Interviu pabaigoje K. Sobčiak paklausė J. Peskovos, kokią Rusiją ji norėtų matyti po 10 metų, jei kartais grįžtų gyventi į tėvynę. Mergina pareiškė, kad visų pirma norėtų gimtinę matyti be sankcijų.

„Dar, žinoma, norėčiau, kad žmonės jaustųsi laisviau, viskas būtų labiau nei dabar pritaikyta įvairių socialinių sluoksnių atstovams“, – pabrėžė J. Peskova.

Be to, ji pridūrė, kad idealus gyvenimas jai yra toks, kai visi žmonės yra lygūs, kai visi žmonės vienodi ir juos ne itin būtų galima atskirti pagal kokius nors konkrečius dalykus.

DELFI primena, kad D. Peskovo ir T. Navkos vestuvių iškilmės vyko prabangiausiame Sočio viešbutyje. Garsi čiuožėja apie artėjančias tuoktuves pranešė šių metų liepos mėn. viduryje. D. Peskovas savo ruožtu komentuoti šios informacijos nepageidavo. „Iš viso niekaip nekomentuoju, tai nieko neliečia“, – sakė jis.