Mečetė buvo evakuota, į ją atvyko nukenksminimo būrys, rašo independent.co.uk. Vienas Briuselio ugniagesių atstovas spaudai laikraščiui „Le Libre“ sakė, kad vokai su „baltais milteliais“ buvo rasti pastato, kuris yra vos už kelių gatvių nuo Europos Parlamento, viduje.

Milteliai – paprasčiausi miltai

Ketvirtadienį Briuselyje, netoli Europos Sąjungos būstinės esančioje mečetėje, rasta įtartinų miltelių, vėliau policija paskelbė, kad ten buvo paprasčiausi miltai, skelbia „Reuters“.

Gavus pranešimą apie įtartinus miltelius, į įvykio vietą išvyko ugniagesiai ir cheminio pavojaus neutralizavimo komanda.

„Reuters“ žurnalistas pranešė matęs policijos automobilius prie mečetės, esančios apie 200 metrų nuo Europos Komisijos pastato.

Ugniagesių atstovas teigė, kad jiems paskambino iš mečetės ir pranešė apie rastus miltelius, kurie gali būti juodligės užkratas, tačiau juos ištyrus paaiškėjo, kad tai yra niekam nepavojingi miltai.

Kol dirbo tyrėjai, buvo atitvertos dvi vienos didžiausių Briuselio mečečių, įsikūrusių Molenbeko rajone, patalpos.

Iš mečetės į ligoninę išvežta iki vienuolikos žmonių, „EuroNews“ korespondentui sakė vienas pagalbos tarnybų atstovas spaudai.

Po to, kai lapkričio 13 d. Paryžiuje buvo įvykdyti išpuoliai, vis pasigirsta grasinimų, nukreiptų prieš mečetes, kuriose lankosi beveik pusė milijono musulmonų, gyvenančių Belgijoje. Viena iš grupuočių, grasinančių musulmonams, save pakrikštijo „Krikščionių valstybe“ .

Prancūzijoje surengtų išpuolių dalyviai glaudėsi Belgijoje, todėl institucijos baiminasi, kad Belgijoje gali būti įvykdyti panašūs išpuoliai.

Belgijos policija surengė dar vieną reidą

Belgijos federalinė policija ketvirtadienį surengė reidą mažame miestelyje Briuselio pietuose, praneša transliuotojas RTBF, skelbia „Reuters“.

Teigiama, kad per reidą pareigūnai ieškojo ginklų ir sprogmenų. Anot RTBF, tokią informaciją suteikė federaliniai prokurorai.

Su „Reuters“ telefonu kalbėjęs vietos policijos pareigūnas pranešė, kad reidas tikrai buvo vykdomas, tačiau atsisakė paviešinti operacijos tikslą.

Kol kas tokios informacijos nepatvirtino nei federalinė policija, nei prokurorai.

Pirmadienį Belgijos pareigūnai per antiteroristinius reidus areštavo keliolika asmenų, tačiau jiems nepavyko sulaikyti išpuoliuose Paryžiuje dalyvavusio Salaho Abdeslamo.

Visą savaitgalį Briuselyje visuomeninis gyvenimas praktiškai buvo sustojęs, pareigūnams ieškant S. Abdeslamo, dalyvavusio išpuoliuose Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Belgijos premjeras Charlesas Michelis teigė reporteriams, kad šalies pareigūnai baiminamasi, jog panaši ataka gali būti surengta ir Belgijoje.