Ekspertų duomenimis, Rusijoje yra apie 700 sektų, jos turi apie 600 – 800 tūkst. pasekėjų. Naujausia sekta sudaryta iš moterų, kurios tiki, kad Rusijos premjeras Vladimiras Putinas yra reinkarnavęsis krikščionių apaštalas Paulius.

Kelių žinomesnių Rusijos sektų sąrašas:

Veikiausiai garsiausias gydytojas, spiritualistas, vadintas pamišusiu vienuoliu, yra Grigorijus Rasputinas. Jis pelnė caro Nikolajaus II ir jo žmonos Aleksandros prielankumą, išgydęs jų sūnų Aleksejų nuo kraujo nekrešėjimo ligos. Daug kas galvojo, kad jis priklauso sektai. Jis tikėjo, kad kelias į išsigelbėjimą – nuodėmių darymas, o paskui Dievo prašymas atleidimo. 1916 m. keli Rusijos didikai surengė sąmokslą ir jį nužudė, baimindamiesi, kad tapo per daug įtakingas.

Grigorijus Grabovojus
Grigorijus Grabovojus skelbėsi psichiatru ir gydytoju. Apie jį plačiau sužinota 2004 m. per Beslano mokyklos įkaitų dramą, kuri baigėsi 300 įkaitų, daugiausiai vaikų, žūtimi. G. Grabovojus skelbėsi galintis prikelti iš mirusiųjų, išgydyti nuo vėžio ir nuo AIDS. Jis tvirtino, kad gali prikelti iš numirusiųjų Beslano tragedijos aukas, po to turėjo nemalonumų su teisėsauga. Jis rengė mokamus seminarus Maskvos viešbučiuose, kuriuose žadėjo pasidalinti žiniomis. Jį nuteisė aštuoneriems metams kalėjimo už sukčiavimą, galiausiai sumažino bausmę iki ketverių metų laisvės atėmimo.

Sibiro Jėzaus, kurį pasekėjai vadina dvasiniu mokytoju Visarionu, sekta. Sibiro Abakano miestelyje tūkstančiai rusų išsižadėjo darbo, šeimos, paliko namus ir išėjo pas buvusį policininką Sergejų Toropą, kuris skelbiasi esąs Jėzus Kristus. Sibiro miškuose įrengtoje bendruomenėje „Aušros buveinė“ dabar gyvena apie 5 tūkst. jo pasekėjų. S. Toropas mėgsta dėvėti raudoną aksominį drabužį, yra užsiauginęs ilgus tamsiai rudus plaukus. Jis tvirtina atėjęs išgelbėti pasaulio.

Piotras Kuznecovas – išsiskyręs architektas iš Rusijos, apsėstas apokalipsės idėjos. Jis įkūrė sektą, kuri vadinasi Tikroji ortodoksų bažnyčia. Jis įtikėjęs pasaulio pabaigą ir įtikinęs pasekėjus laukti jos oloje. Jis pranašavo pasaulio pabaigą 2008 m. gegužę. Kai pranašystė neišsipildė, jis tiek nusivylė, kad bandė nusižudyti. Vyriškis neleido pasekėjams žiūrėti televizoriaus, klausyti žinių, turėti pinigų. Kabama, kad pats miegodavo karste.