Penktadienį M. Montis pagaliau nustojo išsisukinėti nuo klausimų apie artėjančius rinkimus ir pranešė, kad vasario 24 ir 25 dienomis vysiančiuose rinkimuose vadovaus centro politinių jėgų, verslininkų ir Vatikano šalininkų koalicijai.

S. Berlusconis sakė nesitikėjęs, kad M. Montis sulaužys savo pažadus nesinaudoti aukšta technokratų vyriausybės vadovo padėtimi, kad užsitikrintų galimybę toliau aktyviai dalyvauti politikoje. Pasak buvusio premjero, dėl tokio sprendimo M. Montis, gerbiamas ekonomistas ir buvęs Europos Komisijos narys, neteko patikimumo. S. Berlusconis žadėjo, kad jei bus išrinktas premjeru, iškart pradės parlamentinį savo buvusios vyriausybės žlugimo tyrimą.

S. Berlusconio partija "Laisvės tauta", kamuojama korupcijos skandalų, apklausose ženkliai atsilieka nuo centro kairės Demokratų partijos. Prognozuojama, kad Demokratų partija laimės rinkimus surinkusi apie 30 proc. balsų.

M. Montį Italijos technokratų vyriausybės vadovu 2011 metų lapkritį paskyrė prezidentas. Technokratų vyriausybė buvo sudaryta, kai S. Berlusconis, kamuojamas sekso skandalų bei teisinių sunkumų ir dėl iš vyriausybės pasitraukiančių partijos narių, buvo priverstas atsistatydinti.

Iš pradžių S. Berlusconio partija rėmė M. Monti vyriausybę ir pritarė jos siūlomam mokesčių didinimui, pensinio amžiaus ilginimui ir kitoms nepopuliarioms reformoms, kuriomis buvo siekiama atkurti Italijos finansinį patikimumą.