Vokietijos bulvarinio leidinio „Bild“ gautame vaizdo įraše matoma, kaip nedidelis lėktuvas „PA-28-181 Archer II“ pavojingai neria žemyn turistų pamėgtoje Helgolando saloje.

Pilotas norėjo leistis nedideliame lauko oro uoste, tačiau netikėtai atsidūrė visai šalia vandens – paplūdimyje. Teko praskristi virš veidu į smėlį gulėjusio poilsiautojo.

„Žiūrėjau, kaip leidžiasi lengvieji lėktuvai. Mačiau, kaip sėkmingai nusileido penki – o tada atsitiko nenumatytas dalykas. Iš karto supratau, jog šis leidžiasi pavojingai žemai. Kiti buvo maždaug 6 metrų aukštyje, o šis vos nekliudė gulinčio vyro. Jam labai pasisekė, kad nenukentėjo“, - teigia vaizdo įrašo autorius 52 metų Raineris Schmidtas.

Kitas poilsiautojas Uwe Kaiseris pasakoja: „Vyras, kuriam taip pasisekė, gulėjo veidu į smėlį, tačiau, išgirdęs garsą, apsivertė ant nugaros. Pamatė, kaip velniškai arti jo praskrenda lėktuvas. Buvo tikrai arti“.

Pilotas, 52 metų Joergenas Druckeris, prisipažino suklydęs, tačiau tvirtina nematęs ant smėlio gulinčio žmogaus.

„Pilotavau aš, todėl man labai gaila. Turiu pasakyti, kaip iš vaizdo įrašo ir nuotraukų matote ir patys, jog tai tikrai nebuvo pats geriausias mano pasirodymas“, - apgailestavo pilotas, per plauką nepražudęs žmogaus. Po ne itin sklandaus nusileidimo J. Druckeriui pavyko sėkmingai tą patį vakarą parskristi namo.

Per plauką nelaimės išvengęs vyras nusprendė, jog ateityje saulės vonioms pasiieškos ramesnės vietos – jis lyg niekur nieko atsistojo ir lėtai nuėjo sau.