Apie tai praneša cnn.com.

„Manoma, kad šaudęs asmuo vis dar yra Monktone. Likite užsirakinę viduje. Palikite įjungtas šviesas lauke“, - Toks įrašas ankstų ketvirtadienio, birželio 5-osios, rytą atsirado Kanados karališkosios raitosios policijos Naujojo Brunsviko skyriaus paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.
„Būkite atsargūs. Vairuotojus prašome laikytis atokiau nuo šios vietos“, - policija įspėjo ir trečiadienio, birželio 4-osios, naktį buvusius Monktone. Tai kiek daugiau nei 100 tūkstančių gyventojų turintis Naujojo Brunsviko miestas, esantis už 150 kilometrų į šiaurės rytus nuo Sent Džono ir 240 kilometrų į šiaurę nuo Halifakso.

Karališkosios raitosios policijos pareigūnai nurodė įtariamojo tapatybę – tai 24 metų Justinas Bourque. Jų teigimu, šis Monktono gyventojas gali būti ginkluotas ir pavojingas. Buvo išplatinta kamufliažo uniformą vilkinčio vyro su šautuvu nuotrauka.

„Karališkoji raitoji policija 19 valandą 20 minučių Atlanto laiku sulaukė pranešimo apie vyrą, kuris vilki kamufliažo aprangą, turi ginklą ir eina į mišką“, - sakė vyresnioji puskarininkė Julie Gagnon. Jos teigimu, trys nužudyti pareigūnai dirbo karališkosios raitosios policijos Kodiako regioniniame skyriuje Naujajame Brunsvike.

Monktono miesto atstovė spaudai Isabelle LeBlanc pranešė, kad virš apylinkių skraido sraigtasparniai. Moteris kaip tik gyvena minėtame rajone. Jos teigimu, patekti į jį neįmanoma, visi praėjimai užblokuoti. Jos sutuoktiniui netgi nebuvo leista grįžti namo.

Mažiausiai du žmonės su šautinėmis žaizdomis paguldyti į Monktono ligoninę. Kiek vėliau buvo pranešta, kad į ligoninę paguldyta dar viena šaudynių auka.

„Ligoninė riboja lankytojus pas kritinėje būklėje esančius šeimos narius, - buvo pranešta ligoninės „Facebook“ puslapyje. - Visų kitų prašome šiuo metu susilaikyti nuo lankymo“.