Mahdi Khalafas al Shamrani buvo pripažintas kaltu nušovęs Saeedą Msaedą al Aklabi, su kuriuo ginčijosi dėl žemės, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Egzekucija M.Kh.al Shamrani buvo įvykdyta Abhos mieste šalies pietvakariuose, sakoma ministerijos pareiškime, kurį išplatino valstybinė naujienų agentūra SPA.

Pagal šioje Persijos įlankos regiono karalystėje galiojančią griežtą šariato – islamo teisės – versiją, mirtimi yra baudžiama už tokius nusikaltimus kaip narkotikų kontrabanda, išžaginimai, nužudymai, tikėjimo išsažadėjimas ir ginkluoti apiplėšimai.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ trečiadienį paskelbtoje savo metinėje ataskaitoje nurodė, kad mirties bausmės dažnai skiriamos „po neteisingo teismo“.

Ši Londone įsikūrusi organizacija nurodė, jog kai kurie atsakovai teigė prieš teismą buvę kankinami ar „kitaip verčiami ar klaidinami“ siekiant, kad padarytų „klaidingus prisipažinimus“.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, pernai Saudo Arabijoje mirties bausmės buvo įvykdytos 87 žmonėms. 2013 metais egzekucijų buvo 78.