Karybos išlaidas Saudo Arabijoje didina įsigyjami įrankiai, skirti karo lėktuvų atakuojančių pajėgumų stiprinimui, kaip, pavyzdžiui, oras-žemė tipo raketos, pažangesnių orientavimo sistemų diegimas, ar kuro pildymo ore įrankiai, kurie prailgina skrydžių trukmę.

„Jane's" analitikai mano, kad Saudo Arabijos karybos išlaidos nuo 2018-ųjų kasmet augs apie 3 proc.

Karybos išlaidos Artimuosiuose Rytuose bei šiaurės Afrikoje vėl didėja, nes JAV ir Irano susitarimas nuo 2020-ųjų pašalina didžiąją dalį iki šiol egzistavusių ginklavimosi barjerų, teigiama pranešime. Iki to laiko bendros regiono išlaidos gynybai turėtų siekti apie 180 mlrd. dolerių.

„Tradiciškai, kariniai pajėgumai regione būdavo sukoncentruoti į šalių teritorinę gynybą", - teigė analitikas Reedas Fosteris. Tačiau dabar, pasak eksperto, Artimųjų Rytų šalis perka įrangą, kuri leis jiems „vykdyti operacijas už savo sienų ribų".

Per pastaruosius penkerius metus Artimųjų Rytų šalys jau padidino išlaidas priešraketinės gynybos sistemoms dėl galimos grėsmės iš Irano. Pranešime teigiama, kad į bet kokį Irano ginklavimo išlaidų didinimą kitos regiono šalys atsakys tuo pačiu.