Policininkai teigia, kad nušautas vyras turėjo marihuanos ir ginklą.

Keitho Lamonto Scotto nužudymas yra jau ne pirmas atvejis Amerikoje, kai policininkai nušauna juodaodį ir sukelia pasipiktinimą visoje šalyje. Per neramumus Šarlotėje po nužudymo žuvo vienas žmogus.

Šeštadienį policijos paskelbtuose automobilio vaizdo registratoriaus bei ant kūno pareigūno segėtos kameros padarytuose vaizdo įrašuose matyti, kaip K. K. Scottas išlipa iš automobilio ir eina toliau nuo balto visureigio su prie šonų prispaustomis rankomis.

Įraše girdėti, kad policininkai jam šaukia „Mesk ginklą!“, nors vyras nesielgia agresyviai ir į pareigūnus nieko nėra nukreipęs. Tuomet policininkai iššauna keturis kartus.

Vyras nukrenta ant žemės. Girdėti, kaip jis silpnai dejuoja, kai pareigūnai jam deda antrankius. Vaizdo įraše nematyti, kad K.L.Scottas turėtų ginklą. Būtent tai sakė ir jo šeimos nariai.

„Šiame vaizdo įraše nėra jokių tvirtų įrodymų, kad jo rankoje yra kažkoks daiktas, o jeigu ir yra, tai koks tas daiktas“, – sakė nušauto vyro šeimai atstovaujantis advokatas Justinas Bambergas.

Tačiau policija pirmą kartą pranešė apie rastą užtaisytą ginklą, ant kurio esama K.L.Scotto DNR žymių; taip pat nurodė, kad jis turėjo ant kulkšnies segamą pistoleto dėklą, ir paskelbė šių įkalčių nuotraukas ir marihuanos cigaretę.

Policija taip pat atskleidė, kad susidūrimas prasidėjo pareigūnams, ieškantiems kito asmens, pastebėjus, jog K.L.Scottas savo automobilyje prie namų daro marihuanos suktinę, ir pamačius, kad jis „laiko ginklą“; tai pažymima Šarlotės Meklenburgo policijos departamento pranešime.

K.L.Scottas išlipo iš savo visureigio „su ginklu“ ir „pasitraukė tolyn nuo automobilio vis tebeignoruodamas garsiai kartojamų pareigūno komandų mesti ginklą“, – nurodo policija.

Į K.L.Scottą šovęs policininkas Brentley Vinsonas yra juodaodis.

„Pareigūnas Vinsonas pono Scotto veiksmus ir judesius palaikė neišvengiama grėsme jam ir kitiems pareigūnams“, – sakoma pranešime.