Nepaprastųjų situacijų ministerijos pranešime sakoma, kad 4 500 žmonių buvo evakuoti po gaisro, kuris tunelyje tarp Ochotnyj Riado ir Lenino bibliotekos stočių, esančių šalimais Kremliaus, kilo maždaug 8 val. 20 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku.

Rusijos televizijos reportažuose buvo matomi dūmai, kylantys iš Ochotnyj Riado stoties, kuri yra viena iš seniausių sostinės metropoliteno sistemoje ir yra netoli Kremliaus bei Didžiojo teatro.

Gaisras buvo užgesintas per maždaug 40 minučių. Medicinos pagalbos prireikė 45 žmonėms, o septyni iš jų buvo hospitalizuoti, Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas Viktoras Biriukovas sakė naujienų agentūrai "RIA Novosti".

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad paguldytieji į ligoninę apsinuodijo dūmais, o kai kurie iš paprašiusių medikų pagalbos pasijuto blogai dėl "smarkios reakcijos į stresą".

Maskvos metropoliteno vadovas Ivanas Besedinas sakė naujienų agentūrai "Interfax", kad gaisras prasidėjo "sudėtingoje techninėje jungtyje, susijusioje su kontaktiniu bėgiu".

Linija, kurioje kilo gaisras, buvo uždaryta, tačiau turėtų vėl pradėti veikti 13 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.