Kaip pareiškė Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze pareigūnai, tai, kad Š. Basajevas mirė, rodo radijo ryšio perėmimo duomenys. Pastarosiomis dienomis neužfiksuota jokių Š. Basajevo pokalbių per radijo ryšį ir jo šaukinių.

Tačiau grupuotės Šiaurės Kaukaze spaudos centras oficialaus Š. Basajevo mirties patvirtinimo neturi.

Tuo tarpu Čečėnijoje dirbantys Rusijos karo gydytojai, kalbėdamiesi su "Interfax" korespondentu, pareiškė nuomonę, kad išgelbėti žmogų su tokia diagnoze, kaip Š. Basajevo, lauko sąlygomis neįmanoma. Jų žodžiais, įsisenėjusi gangrena, kuri, operatyviniais duomenimis, nustatyta Š. Basajevui, nepaliko jum jokių galimybių išlikti gyvam.

Š. Basajevas buvo sužeistas į koją vasarį, kai čečėnų kovotojai veržėsi iš Grozno. Po kiek laiko jam prasidėjo gangrena. Jam buvo padarytos kelios kojos amputavimo operacijos, bet, matyt, gangrenos sustabdyti nepavyko. Tai ir leidžia medikams manyti, kad Š. Basajevas tikriausi mirė, nes be medicinos įrenginių ir gerų vaistų lauko sąlygomis jo gyvybę išsaugoti neįmanoma.

"Tam reikia barokameros ir brangių vaistų, tačiau vargu ar kalnų bazėje Basajevas tai turi", sakė vienas karo medikų "Interfax" korespondentui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją